POMOĆ STRADALIMA

Najpotrebnije je skupiti što više hrane i proizvode za osobnu higijenu djece, traže se i volonteri

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Najpotrebnije je skupiti što više hrane i proizvode za osobnu higijenu djece, traže se i volonteri
22.05.2014.
u 08:30
Širi se mreža ljudi koji žele pomoći - stručnjaci ističu da će najviše potrepština, vode i hrane trebati kad se stradali vrate u svoje domove. Zbog toga treba skupiti što više donacija
Pogledaj originalni članak

        Slavonska udruga studenata (SUS) organizira prikupljanje pomoći za Slavoniju na adresi Antuna Bauera 19 svaki dan do nedjelje u razdoblju od 8 do 23.30 sati. Studenti Muzičke akademije večeras u 19 sati održat će prvi u nizu humanitarnih koncerata – Muza od srca. Izvodi se u Maloj sceni u 19 sati. Sav prihod od ulaznica (20 kuna) ide za pomoć Slavoniji. Građani u Malu Scenu mogu donijeti i dobrovoljne priloge.

Podsjećamo, Crveni križ ističe da je trenutno najpotrebnije prikupiti što više hrane, i to isključivo trajne namirnice, i proizvode osobne higijene za djecu.Šaljete li pakete pomoći poštom ili u vlastitom aranžmanu, obavezno napišite veliko slovo H (oznaka za humanitarnu pomoć) na paket kako se donacija ne bi preprodala ili završila u pogrešnim rukama. Dostavljate li veće količine pomoći transportnim vozilom, potrebno ih je dostaviti u centralno skladište Crvenog križa, Jadranska avenija b.b. (nedovršena Sveučilišna bolnica). Donacije građana primaju se u Ulici Crvenog križa 16 u četvrti Donji grad - Medveščak.

Stand-up komičar Pedja Bajović održat će humanitarno izdanje svoje predstave S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) u Zagreb Eye Vidikovcu na neboderu u Ilici 1a u nedjelju 25. svibnja u 20 sati. Riječ je o dva zezancije na račun zemalja nekadašnje federacije, razlikama, ali i sličnostima njezinih naroda. Politika, socijalni problemi i jezične nedoumice dio su zabave koja je nasmijala publiku u svim zemljama bivše Jugoslavije. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna i sav prihod uplatit će se Crvenom križu za pomoć ljudima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo socijalne politike popunilo je kapacitete pa nove donacije primaju u Paviljonu 34 na Velesajmu, a traže i nove volontere za sortiranje pomoći. I Caritas traži volontere za sortiranje pomoći u skladištu. Tvrtka Lagermax AED Croatia daje besplatan prijevoz svim a koji žele pošiljke otpremiti prema područjima pogođenim poplavom. Predaju se u poslovnici tvrtke u ulici Franje Lučića 23, od 8 do 17 sati.     

>> Jazz koncerti, spotovi i donacije za poplavljena područja

>> Studenti za žrtve poplave organiziraju koncert ispred ADU-a 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
Peruneph
12:23 22.05.2014.

Kada će biti sljedeći ovakav koncert Muzičke akademije pošto je napisano da je ovo prvi u nizu?

Avatar dva4u
dva4u
22:51 22.05.2014.

pa zar ova naša banana država nema robne rezerve za ovakve slučajeve? kakva je to država koja nije u stanju osigurati hranu za par sela u slavoniji??? pa što bi bilo da se dogodi kakav jači potres, pa da bez kuća ostane 500.000 ljudi? svi bi poumirali od gladi uz ovakvu šugavu državu...