tradicionalna fišijada

Najveći i najbolji fiš sutra se jede u Sv. Nedelji iz kotla od čak 600 litara, bira se najbolji

Foto: Grad Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
07.09.2024.
u 19:00
Na natjecanjima se ocjenjuju okus, izgled i način pripreme, a osim natjecanja, fišijada je i prilika za druženje, zabavu i promociju lokalne gastronomije i tradicije. Manifestacija privlači lokalne stanovnike, ali i posjetitelje iz drugih krajeva, te je postala popularna turistička atrakcija.
Pogledaj originalni članak

Svetonedeljska fišijada, koja će se ove godine održati 8. rujna 2024. na jezeru Rakitje, obećava još jedno uzbudljivo kulinarsko-turističko iskustvo. Ova manifestacija, organizirana od strane Turističke zajednice Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje, uz podršku Grada Svete Nedelje, Svenkoma i Zagrebačke županije, okuplja ljubitelje ribolova i gastronomije iz cijele Hrvatske i šire.  Očekuje se sudjelovanje 40-tak ekipa iz raznih dijelova Hrvatske, dok će strani gosti koji borave na jezeru također pridonijeti međunarodnom duhu događaja.

Uz kulinarska natjecanja, posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav "Tamburaši za dušu". Također, posebna atrakcija bit će priprema šarana na rašljama, dok će za najmlađe biti organiziran besplatni animacijski program. Na manifestaciji će biti moguće kupiti domaće proizvode i rukotvorine, što dodatno obogaćuje ponudu ovog događanja.

Foto: Grad Sveta Nedelja

Svetonedeljska fišijada privlači tisuće posjetitelja svake godine i predstavlja vrhunac društvenog i zabavnog života ovog kraja, nudeći jedinstvenu priliku za druženje, uživanje u ribljim specijalitetima i promicanje lokalne kulture i tradicije.

Fišijada je tradicionalno kulinarsko natjecanje i manifestacija posvećena pripremi fiš paprikaša, jela koje se priprema od slatkovodne ribe, najčešće šarana, štuke ili soma, kuhane u kotliću na otvorenoj vatri. Glavni sastojci su riba, luk, crvena paprika, češnjak, i različiti začini, a često se poslužuje s domaćim rezancima ili kruhom.

Na natjecanjima se ocjenjuju okus, izgled i način pripreme, a osim natjecanja, fišijada je i prilika za druženje, zabavu i promociju lokalne gastronomije i tradicije. Manifestacija privlači lokalne stanovnike, ali i posjetitelje iz drugih krajeva, te je postala popularna turistička atrakcija.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.