Iako već više od godinu dana u Zagrebu nema popularnih Rubeljevih ćevapa, od početka je kolovoza u Marićevu prolazu otvoren – Kebab house Rubelj.
Vlasnik Hrvoje Rubelj daljnji je rođak nekadašnjih vlasnika kultnih ćevabdžinica, a već mu je dugo bio san otvoriti objekt s kebabom.
– Mi nemamo veze s ćevabdžinicama, ali poklopilo se da nam je cijela obitelj povezana s gastronomijom – objasnio je Hrvoje Rubelj, koji je više od 15 godina živio u Njemačkoj u kojoj je kebab jako popularan pa je naučio sve tajne tog specijaliteta. Kako kaže, glavno je kvalitetno meso, koje mora biti čisto, a ne mješavina. U ponudi tako ima teleći kebab za 24 kune, pileći za 17 te juneći i pureći za 20 kuna. Poslužuju se u domaćem pecivu koje se mijesi i peče u lokalu uz umake i svježe povrće.
– Peciva radimo po turskom receptu iz Istanbula i Berlina, baš kao i umake, kojih je četiri u ponudi – objasnio je Rubelj. Zasad u lokalu ima sedam zaposlenika, no najavljuje širenje.
Šteta što u članku nije navedeno da su ovo samo promotivne cijene -- kasnije su za 10 kuna više -- ali kako god bilo, odličan je, za razliku ostalih pašteta kebaba gdje da bi meso uopće imalo ikakav okus potrebno utopiti ga u umaku, a tad je i nebitno što je to unutra jer okusa ionako nema. Ovo je pravi kebab, a ne paštete....