“Fuš” Grada

Nakon postavljanja kanalizacije godinu dana čekaju na asfalt

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
kozari put
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
kozari put
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
kozari put
03.04.2011.
u 21:15
Ako se problem ne riješi, stanovnici najavljuju blokadu i zatvaranje njihove, kako je zovu od milja, Ilice
Pogledaj originalni članak

Prašnjavi pragovi kuća, prašina u slastičarnicama, mesnicama i blato nakon kiše svakodnevica su Kozari putova gdje se već godinu dana čeka na asfaltiranje raskopane ulice, zbog čega stanovnici najavljuju postavljanje barikada u naselju.

Građani drugog reda

“Naša Ilica”, kako Prvi Kozari put, dug kilometar i pol, od milja nazivaju stanovnici, prije godinu dana dobila je novi kanalizacijski sustav. No nakon prvobitne radosti stanovnici su ostali razočarani jer je ulica ostala raskopana.

– Ako se problem ne riješi postavit ćemo stupove i zatvoriti ulicu. Neka Grad ulicu vrati u prvobitno stanje – poručio je Mile Čulina, jedan od ljutitih stanara.

Nezadovoljan je i Mijo Rakić koji tvrdi da “trpi posao” zbog “makadamskog puta” kroz naselje.

– Sram me reći gdje živim... Sve redovito plaćamo, a osjećamo se kao građani drugog reda. Prašina ulazi u sve kuće, ne možemo otvarati prozore, a tu imamo i slastičarnicu i mesnicu – poručio je Rakić.

Najgore je, tvrde okupljeni stanari, što su vlastitim sredstvima izgradili ulicu da bi nakon dvadesetak godina ostali bez nje.

– Kad padne kiša, tada sve stane. Sjete nas se samo kada im je potrebna glasačka mašinerija. Dosta nam je obećanja - ogorčena je i Vesna Kljajić, novinarka i televizijska voditeljica koja kaže da ulicu izbjegava u širokom luku.

Uskoro ide natječaj

Dragan Vučić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, objašnjava da se ulica nije ponovno asfaltirala zbog oštećenja nastalog prilikom izgradnje sustava odvodnje na čitavoj prometnici.

– Predložili smo Gradu da se prometnica u potpunosti uredi, a ne samo “zakrpa”. Grad je osigurao sredstva za sanaciju kompletne ulice i uskoro će biti raspisan javni natječaj, a građane molim za još malo strpljenja - poručio je Vučić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

IM
imra
19:38 08.04.2011.

prvo neka se sve popiše, rješi katastarski i legalizira. kakav asfalt za pare nas koji plaćamo prirez ?

CH
chemica
22:01 03.04.2011.

U pola radova \"nestalo\" novca. Ni prvi, a ni zadnji put. Naš opljačkani \"Bandić grad\". Sve staje u očekivanju novog kredita. Kao i cijela država. Samo za Maksimirsku im je za saniranje nestručno pokrpanih prekopa trebalo tri godine. Istina, to bi se moglo objasniti i općim nedostatkom stručnosti zbog pomalo \"egzotičnih\" kriterija za zapošljavanje u nadležnom gradskom uredu, ali htjeli smo rvacku pa red je i da se sada napušimo kurc*, zar ne? Rođe, zemljaci, partijsko/stranački prijatelji, hvala vam na svemu. Najviše od svega, \"kumovima\" koji su stvorili takav bolestan sustav. Jedan u Salzburgu, drugi u Remetincu...Ma bit će nam odmah lakše nadoknađivati što su zamusane kamenjarčine pokrale. Idućih dvadesetak godina.

BA
balansero
22:37 07.04.2011.

Djelomično si u pravu Vito, očito se zalažeš da Sesvete postanu Grad kao što je to Samobor ili Velika Gorica. Ne bi to bilo loše rješenje ali bi onda sveli Zagreb na neki uski prostor i širiti se nema više gdje. Ovako jedine slobodne površine preostale su u Sesvetama, to još nisu uspjeli devastirati pitanje je vremena kad će to moći. S druge strane ako se malo bolje pogledamo nije čudno zašto Sesvećani glasaju za Milana, uglavnom su to kamenjarci nego za koga će glasati nego za svoje. Opet je pitanje što je za tebe Zagreb? Za one prave zagrepčance to je grad od Maksimira do Črnomerca te od Vukovarske do Gupčeve zvijezde sve iza toga su neka nova prostranstva koja se žele uklopiti u ovaj grad. Lako je bilo izgraditi kuću, dobiješ društveni stan u kojem živiš i pomalo gradiš,zidaš netko na crno netko sa dozvolom. U nekretnine su ljudi uvijek ulagali. Ne bi vjerovao ovaj grad leži na novcima samo ih valja pokupiti nije to niti malo teško ako se ima volje i mudrosti.