glanca se grad

Nakon uređenja Radničke gradit će se pruga do Zračne luke

Foto: Marko Pripić/PIXSELL
radnička cesta (1)
Foto: Marko Pripić/PIXSELL
radnička cesta (1)
Foto: Marko Pripić/PIXSELL
radnička cesta (1)
Foto: Marko Pripić/PIXSELL
radnička cesta (1)
11.07.2013.
u 10:44
- Ovime rješavamo jugoistočni ulaz u grad - kazao je gradonačelnik Milan Bandić pri obilasku gradilišta
Pogledaj originalni članak

U proljeće 2014. godine Radnička cesta od ulice Koledovčina do željezničke pruge bit će uređena i njome će se moći prometovati u dva prometna traka u svakom smjeru, kao i na dijelu od Heinzelove do Koledovčine. Radove je jutros najavio gradonačelnik Milan Bandić, najavivši do kraja sljedeće godine završetak i preostalog dijela Radničke, od pruge do Domovinskog mosta.

- U sljedećih deset mjeseci uredit ćemo 1600 metara prometnice sa svim komunalijama, a paralelno ćemo rješavati i imovinskopravne odnose na dijelu prema Domovinskom mostu kako bismo koncem sljedeće godine imali gotovu cijelu prometnicu - kazao je Bandić. 

Vrijednost radova do željezničke pruge iznosi 75 milijuna kuna.

- Ovime rješavamo jugoistočni ulaz u grad i ostvarujemo preduvjet za početak radova na gradnji tramvajske pruge od Kvatrića do Zračne luke - kazao je Bandić. Prve metre te tračnice, najavio je, možemo očekivati u ovom njegovom mandatu.

Voditelj radova Đorđe Pavlica kazao je kako neće biti teškoća u odvijanju prometa tim dijelom Radničke.

Dok se bude gradila istočna strana, promet će se odvijati starim kolnikom. Potom će se promet preseliti na novoizgrađen kolnik, a uređivat će se zapadni trak.

- Između dva kolnika ostavit ćemo zeleni pojas od 15 metara za buduću trasu tramvaja, kao što je i na ostalom dijelu Radničke i Heinzelove, a sa strane će ostati 4,5 metara za pješake i bicikliste - najavio je Pavlica.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.