Kvartovska tribina

Naplata parkiranja i na Trešnjevci, kreće se od Ozaljske ulice

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Naplata parkiranja i na Trešnjevci, kreće se od Ozaljske ulice
18.06.2014.
u 12:30
Na križanju 
Sokolgradske i Ozaljske semafor tek nakon što se napravi uviđaj
Pogledaj originalni članak

Baš kao što smo i obećali u današnjem broju donosimo odgovore na pitanja čitatelja iz gradske četvrti Trešnjevka-sjever, u kojoj je održana posljednja Večernjakova kvartovska tribina "Želite li bolji kvart?". Na pitanja je odgovarao Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

:: Hoće li se na križanju Sokolgradske i Ozaljske ulice postaviti semafor?

Dinko Bilić: Sektor za promet GU za prostorno uređenje nakon provedbe prometnih analiza utvrdit će potrebu za semaforizacijom spomenutog raskrižja te pristupiti raspisivanju natječaja za izradu potrebne projektne dokumentacije.

:: Kada će se riješiti prometni kolaps I. i II. Vrandučke ulice? Postavljena su dva prometna znaka -jedan o zabrani prometa, a drugi za jednosmjernu ulicu.

Dinko Bilić: Izvršit ćemo očevid na navedenoj lokaciji i sukladno tome izdati rješenje za uklanjanje prometne signalizacije koja je u koliziji s regulacijom, tj. vođenjem prometa.

:: Kada će u Ozaljskoj biti uvedena naplata parkinga?

Dinko Bilić: Sukladno najavljenom proširenju područja naplate parkiranja na području Grada Zagreba, naplata je uvedena na područje nekoliko mjesnih odbora GČ Trnje i GČ Črnomerec. Obzirom na to da naplatu parkiranja na većem području nije moguće odjednom uvesti zbog opsega tehničko organizacijskih poslova koji joj prethode, širenje zona naplate provodi se etapno. Sukladno navedenom, područje Ozaljske kao i drugih ulica na području GČ Trešnjevka – sjever trebalo bi ući u sustav naplate parkiranja u sklopu jedne od sljedećih etapa, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

:: Hoće li se u Sokolgradskoj postaviti stupići za zaštitu pješaka?

Dinko Bilić: Problematika nepropisnog parkiranja je u nadležnosti MUP, PUZ, II. Postaje prometne policije, Jadranska avenija 8 i Sektora za komunalno i prometno redarstvo, Jagićeva 31.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SA
samodinamo
14:03 18.06.2014.

naplata po cijelom gradu,pametno!

MI
Milkica
17:33 18.06.2014.

Prometna policija?! Hahahahaha, kaj je to?