Na dvije će etaže odjednom moći primiti 250 gladnih Zagrepčana. Čim počne proljeće, roditelji će svoju kavu, a djeca sokove piti na jednoj od tri vanjske terase, a zažele li se dobrog pogleda, moći će se popeti na vidikovac. Energiju će “napuniti” u odmorištu, a ni u toaletima neće se stvarati gužva jer novi restoran u Zoološkom vrtu, koji se otvara danas, specifičan će biti i po broju WC-a, odnosno oni za žene bit će u velikoj brojčanoj prednosti.
Internacionalna kuhinja
Predjela, glavna jela i deserti posjetiteljima ZOO-a bit će dostupni svakog dana od 9 do 15 sati, a ono što se neće spremati gotovo pa i ne postoji.
– U samoj srži naše ponude do izražaja dolaze jela iz cijelog svijeta te suvremena kuhinja. Izabrali vi meso, ribu ili vegetarijansko jelo, nećete pogriješiti – samouvjereno poručuju u novom restoranu koji će voditi Adria grupa, a čiji je interijer rađen kako bi se svidio prvenstveno najmlađim Zagrepčanima. Šareni jastuci, ručak osmišljen baš za njih, ali i simpatične narančaste oči koje ih gledaju sa svih prozora, sigurni su u restoranu, djeci će se svidjeti. Baš kao i priča o stvorenju s narančastim očima koje je jedne hladne večeri, kad se restoran gradio, zalutalo u maksimirsku šumu i toliko se udomaćilo da je odlučilo ostati. Upravo po njemu restoran je na kraju i dobio ime.
– Babaloo nam je otkrio što najradije jede i pomogao nam kreirati meni. Tako smo i obrok za naše najmlađe goste nazvali Babaloonch ili Babaloočak – objasnio je danas na otvorenju restorana Goran Kliškić iz Adria grupe te dodao kako će uz Babaloočak djeca dobiti poklon iznenađenja, odnosno krinku određene životinje, kako bi i sami postali dio zoološke ekipe.
Kako Babaloo izgleda, još se ne zna, ali što bi on mogao biti, odgonetavat će svakog dana mali Zagrepčani u restoranu smještenom pokraj bazena za morske lavove. Što se tiče same ponude jela, na tjednoj bazi mijenjat će se linijska ponuda, gdje će se ručak moći pojesti za četrdesetak kuna, a oni koji žele isprobati nešto novo, iskušat će Jamesovu ponudu, točnije menije šefa kuhinje koji je iz Teksasa.
- Otvorenjem restorana stavili smo "točku na i" prve faze modernizacije Zoološkog vrta, koja je počela 2014. godine, a stajala gotovo 38 milijuna kuna - rekao je ravnatelj ZOO-a Damir Skok. Čak 95 posto tog iznosa, podsjetimo, stiglo je iz fondova Europske unije, a ZOO je u projektu dobio novi ulaz, edukativni centar i volijeru za afričke ptice s biofiltrom. Osim toga, novu nastambu dobili su dalmatinski pelikani, a uređenjem Labuđeg otoka vrt se proširio na dodatnu površinu prvi put nakon 1930. godine.
U drugoj fazi pingvini
– Cilj je projekta bio poboljšati turističku ponudu grada, a u sklopu toga povećanje broja posjetitelja s dosadašnjih 260.000 na 350.000 godišnje te broja korisnika edukacije sa 18.000 na 24.000 godišnje – objasnili su u Zoološkom vrtu koji uskoro očekuje druga faza modernizacije, koja podrazumijeva novu nastambu za morske lavove, ali i pingvine, koji su se u zagrebačkome ZOO-u posljednji put mogli vidjeti prije 13 godina.
Ako je to ona Adria grupa koja priprema jela u restoranima pojedinih zagrebačkih tvrtki, onda će to biti veliki minus u ponudi zagrebačkog ZOO-a. Naime, njihova je ponuda jela vrlo ograničena, često se ponavljaju, imaju tipični "menzaški" okus, tako da nakon tri-četiri dana izgubite tek i želju išta više kušati. A takvi obroci od HRK 40,-, po to je definitivno preskupo za ono što se nudi ! Čisti promašaj ZOO-a. Šteta.