VALENTINOVO

Navala na romantiku

09.02.2003.
u 00:00
Valentinovska večera stoji i više od 250 kuna, a dva noćenja na Hvaru 345 kuna
Pogledaj originalni članak

Šetajući Gornjim gradom, zaljubljeni Zagrepčani se mogu prisjetiti nezaboravne Zagorkine ljubavne priče o kontesi Neri i kapetanu Siniši, te se okrepljujućim čajem i paprenjacima u tristotinjak godina staroj kavani Žabica vratiti u prošla vremena. Dio je to Eventova romantičnog prijedloga za proslavu Dana zaljubljenih, koji za dvije osobe stoji 150 kuna.

Oni koji ljubav žele proslaviti u romantičnom Parizu - prijevoz avionom i dva noćenja u hotelu Opera La Fayette, u organizaciji Atlasa - platit će 2540 kuna. Trodnevni je izlet u Prag - prijevoz autobusom i boravak u hotelu s tri zvjezdice- stoji 827 kuna. Za Valentivo su se pripremili i domaći hotelijeri. Primjerice, u Lovranu u Vili Astri dva noćenja stoje 2500 kuna po osobi, a romantičan doživljaj na Plitvičkim jezerima - 460 kuna. U Zagrebu u restoranu Allegro hotela Opera imaju "tjedan zaljubljenih" s prigodnim jelovnikom, a u restoranu Piccolo mondo hotela Dubrovnik imaju jelovnik Tisuću i jedna noć, uza živu glazbu. Rezervacije za Valantinovo neki restorani primaju od Nove godine, ali u njima još ima slobodnih stolova. Znameniti Okrugljak priprema dvije dvorane s glazbom, a cijena večere je 180 kuna. Restoran Boban popunjen je, Canzona i japanski Takenoko, dok u kineskoj Asiji još primaju rezervacije.

U Mex cantini ograničili su boravak gostiju na četiri sata jer je to, poručuju, dovoljno za uživanje od couverta do aperitiva.

Zagrepčanima se na taj dan nude kozice u vrhnju i kopru, gratinirani canelloni, palačinke od mrkve, kolačići iznenađenja, šarlota od malina i slične delicije. Komercijalizacija praznika za zaljubljene, čini se, dotaknula je i Zagreb. Ugostitelji i na zaljubljenima žele zaraditi pa su, uz prigodne jelovnike, pripremili i posebne cijene. Tako za valentinovsku večeru treba izdvojiti i više od 250 kuna po osobi, a dva noćenja u, primjerice, hotelu na Hvaru stoje 345 kuna.

L. Dervoz, R. Ilak

Pogledajte na vecernji.hr