opsjednuti grad

Nepoznati Zagreb: Uklete kuće, napuštena groblja, zmajevi....

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nepoznati Zagreb: Uklete kuće, napuštena groblja, zmajevi....
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
03.06.2013.
u 12:25
Ture za strance organizirat će se dva puta tjedno, a za Zagrepčane 17. lipnja i 1. srpnja u 20 sati s polaskom ispred Kamenitih vrata
Pogledaj originalni članak

Uklete kuće, kule, napuštena groblja, skulpture zmajeva i zmija samo su neki od pomalo zaboravljenih lokaliteta koje će Zagrepčani, ali i brojni turisti, uskoro imati priliku upoznati. “Opsjednuti Zagreb” i “Uspavani zmaj” novi su tematski obilasci.

– Mnoga mjesta nadomak samog centra grada još su neistražena te ljudi uopće ne znaju da postoje – objasnila je Iva Silla iz obrta Kazivačica koji organizira dva obilaska.

Jedna od zanimljivosti ture “Opsjednuti Zagreb”, ističe Silla, bit će posjet Jurjevskom groblju, današnjem Perivoju srpanjskih žrtava, na kojem su nekoć bili pokopani i preporoditelji Ljudevit Gaj i Stanko Vraz. Za one koji vole mistiku i ezoteriju predviđen je obilazak “Uspavani zmaj” koji će dati pozadinu svake skulpture zmaja i zmije u gradu.

Obilasci za strance organizirat će se dva puta tjedno, dok će Zagrepčani “opsjednuti Zagreb” moći obići 17. lipnja i 1. srpnja u 20 sati s polaskom ispred Kamenitih vrata, a “uspavanog zmaja” 30. lipnja i 7. srpnja u 17 sati s polaskom kod fontane ispred katedrale.

>>Razgledajte Zagreb iz turističkog autobusa bez krova

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.