Stanovnike zagrebačkih Dugava danima je uznemiravao odvratan miris, a intervencijom sanitarnih inspektora u posljednji je čas spriječena ekološka katastrofa.
Naime, smrad se širio iz mesnoprerađivačke tvornice "Ante Jurković" u vlasništvu Nevena Jurkovića gdje su pronađene 23 tone mesa koje su istrunule u hladnjačama, piše 24 sata.hr.
Susjedi su u srijedu ujutro pozvali inspekciju, Veterinarski fakultet i policiju. U međuvremenu je u tvornicu došao vlasnikov sin, koji je pokušao očistiti zatečeno stanje, no pozlilo mu je, kao i njegovim pomagačima.
– Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasnosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru – kaže inspektor Branko Zbodulja.
Vlasnik kaže kako su se izgleda pokvarili motori hladnjače te se alarm nije upalio. Tvrdi da je riječ o sabotaži.