nešto sumnjivo

Nezakonitosti u Gradskim ljekarnama, iz upravnog vijeća maknuli jednog radnika?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Nezakonitosti u Gradskim ljekarnama, iz upravnog vijeća maknuli jednog radnika?
23.01.2014.
u 23:45
Ministarstvo zdravlja "češlja" odluke Upravnog vijeća Holdingove ustanove, kojima je u tom tijelu sada jedan predstavnik radnika manje. Na prodaju je 50 posto udjela u Ljekarnama, za što postoji već pet kandidata, pa se sumnja da će Upravno vijeće sad lakše odlučiti o privatizaciji
Pogledaj originalni članak

Oko Gradskih ljekarni Zagreb, ustanove čijih je 50 posto vlasništva stavljeno na prodaju, počinje se, kako doznaje HRT, raspitivati i inspekcija.

Naime, Ministarstvo zdravlja provodi nadzor nad zakonitošću rada Ljekarni, i to, kako se čini, zbog mijenjanja članova upravnog vijeća. Protivno uputama Ministarstva maknut je iz UV-a jedan predstavnik zaposlenika, pa je sad predstavnika osnivača, Zagrebačkoga holdinga, više, u čemu se nazire sumnja da je izmjena provedena radi lakše privatizacije ljekarni, zacijelo i najprofitabilnije takve ustanove u Hrvatskoj. Za kupovinu 50-postotnog udjela od 100 milijuna kuna zainteresirano je pet tvrtki, među kojima i jaki igrači u farmaceutskom biznisu.

Protiv načina prodaje ustali su zagrebački HDZ-ovci, smatrajući da je cijena preniska, a i šef Skupštine Darinko Kosor uime HSLS-a postavio je uvjete po kojima bi se ljekarne privatizirale javno-privatnim partnerstvom u kojemu bi, među ostalim, 25 posto dionica pripalo radnicima.

>>Bandić rasprodaje obiteljsko srebro, Gradske ljekarne - najprofitabilnije u državi

TUŽNA SUDBINA PLEMIĆKOG DVORCA

Mali grof bio je omiljen među svojim vršnjacima. U školu je dolazio kočijom. A uz ovaj dvorac veže se i jedna legenda

Iako su ovi čvrsti, više od šest stoljeća stari temelji na kojima je izgrađen dvorac u Cerniku, preživjeli čak i tursko osvajanje, a sam dvorac preživio je Prvi i Drugi svjetski rat te Domovinski rat i potres koji mu je znatno oštetio krovište, pitamo se hoće li taj biser arhitekture preživjeti i nemar i zaborav, kako vlasnika, tako i hrvatskih institucija?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.