Maksimir Program za praznik rada

Ni kiša neće spriječiti da se za 1. maj dijele grah i karanfili

Ni kiša neće spriječiti da se za 1. maj dijele grah i karanfili
29.04.2015.
u 13:47
Program će biti na glavnoj pozornici u Maksimiru i na Vidikovcu, a nastupat će limena glazba ZET-a, gajdaški orkestar...
Pogledaj originalni članak

Dok će Zagreb ove godine izbjeći sindikalna povorka članova svih sindikata, tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada bit će u petak održana u parku Maksimir. Gradonačelnik Milan Bandić neće izostati, a planirani program predviđen je od 10.30 do 18 sati.

Zagrebački KUD-ovi

Kako su poručili iz Grada porcije graha pripremat će se i kuhati cijelog dana, a program će se održavati na dvije lokacije - glavnoj pozornici i Vidikovcu.

Tako će na Vidikovcu od 12 do 13 sati nastupati limena glazba ZET-a, a nakon njih Hrvatski gajdaški orkestar. Ovogodišnju proslavu neće propustiti ni Zagrebačke mažoretkinje koje će nastupiti od samog otvorenja do 10.40 sati. Na pozornici će se izmjenivati i članovi KUD-a Horvati, KUD-a Frankopan Remete, kao i KUD-a Kašina, PVS Ethnotine, Čarobna frula, a od 13 do 13.30 sati predviđen je nastup dječjeg zbora „Kikići" i teen zbora „Genijalci". Walter Neno Neugebauer & The Cadillac kao i Super Story band te Boris Barba Babarović nastupaju od 15 do 18.30 sati.

Meteorologe ne slušaju

Zagrepčankama će gradonačelnik i ove godine dijeliti karanfile, a koliko ih je kupljeno i planirano za podjelu u Gradu nisu odgovorili. Nisu sigurni u Gradu ni za porcije graha, iako je gradonačelnik još prošli tjedan najavio kako će ove godine kuhati 60.000 porcija, što je za pet tisuća više nego lani.

A iako meteorolozi za petak najavljuju loše vrijeme, točnije kišu i maksimalnih 15 Celzijevih stupnjeva, iz gradskih službi su poručili da smatraju da kiše neće biti pa stoga nisu predvidjeli niti promjene u programu proslave Međunarodnog praznika rada.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VE
vero
14:10 29.04.2015.

Karanfili, karanfili našem Bandiću su mili. Dok su graha jeli i vodu pili, džepovi su prazni bili.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
14:19 29.04.2015.

A jel bu nastupil zbor remetinecki malisani?

Avatar ankabutorac
ankabutorac
10:08 30.04.2015.

Opet ce prodat purgeri dusu za seflju graha...