Dugo selo

Novih 150 radnih mjesta, ceste, kanalizacija i sve to u 2014. godini

Foto: Privatni album
Dugo Selo
Foto: Privatni album
Dugo Selo
19.11.2013.
u 13:12
Grad s najvećim prirastom u Hrvatskoj napokon bi trebao dobiti trg, pješačku zonu, novi kružni tok.. Projekti već spremni
Pogledaj originalni članak

Dugoselci će, ako je suditi po obećanjima njihova gradonačelnika Stipe Velića, potkraj iduće godine dobiti uređeni kulturni centar, riješit će se kanalizacija, prometna infrastruktura, a trebali bi započeti i pregovori za gradnju nove osnovne škole. Projekti su to za koje su u Gradu već osigurana zemljišta, pripremljena dokumentacija, obavljeni prvi razgovori.

Uređenjem prometne infrastrukture – gradnjom sjeverne prometnice koja bi se gradila od Sportske te spajala na Domobransku ulicu, kao i uređenjem prometnice s druge strane pruge, čija se vrijednost procjenjuje na više od milijun i pol kuna – stvorili bi se preduvjeti za uređenje središnje vizure grada. Naime, Dugo Selo grad je bez trga, a uređenjem planiranih prometnica dio Ulice Josipa Zorića, od parka do banke, prenamijenit će se u pješačku zonu na kojoj će njemački investitori osim poslovne zgrade urediti i trg.

– Projekt je gotov i sljedeće godine započinje gradnja. Grad će novac osigurati u proračunu, a u gradnji prometne infrastrukture dio će sufinancirati i Hrvatske vode – poručio je gradonačelnik Stipo Velić.

Osim tih prometnica, u planu je, kako obećava gradonačelnik, i gradnja kružnog toka na križanju Osječke i Ferenčakove ulice. Problem Dugog Sela je i nedostatak prostora u školama. Naime, grad je to s najvećim prirastom u Hrvatskoj, u kojem se svake godine u prve razrede upisuje i više od 200 učenika.

– Uz tri postojeće nužna nam je nova škola. Imamo spremno zemljište za gradnju, a predali smo i zahtjev županiji. Prema planu, u novoj bi školi trebalo biti mjesta za 800 učenika, a oni bi išli u dvije smjene – poručuje gradonačelnik. U idućoj se godini u tome gradu otvara oko 150 novih radnih mjesta u tri tvornice koje počinju rad u poduzetničkoj zoni.

– Tvornice su sagrađene i samo što nisu proradile – obećava Velić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SK
Standard Konfekcija
13:27 19.11.2013.

Super! Bravo za Dugo Selo. Zivio gradonacelinik! Kaj, komentatori, gdje ste? Aha, pa vi se bavite cirilicom i pojmom obitelji. 3 nove fabrike vas ne zanimaju.