iznenađeni cijenom

Naručili taksi u Zagrebu za vožnju od 13 km, taksisti im naplatili 254 eura

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
08.06.2024.
u 18:17
BiH portal koji je objavio priču navodi da nije riječ o izoliranom slučaju jer su im već dolazile slične prijave od turista koji su posjetili Zagreb
Pogledaj originalni članak

Državljanin Bosne i Hercegovine nemilo se iznenadio kada mu je vozač taksija u Zagrebu vožnju od 13 km u 15 sati poslijepodne naplatio 127 eura, i to po automobilu, jer je čovjek za prijevoz svoje sedmeročlane obitelj naručio dva vozila.

Kako se vidi na računima čije slike je objavio portal Vijesti.ba, vožnja je naručena od križanja prilaza Gjure Deželića i Kačićeve u centru grada do Karlovačke ulice u Sesvetama. Svaku vožnju taksisti su im naplatili 127 eura što znači da ih je vožnja koštala čak 254 eura. Ispalo je da je obitelj sveukupno svaki kilometar vožnje platila gotovo 20 eura!

Iako, naravno, u cijenu ulazi i dan i sat vožnje, ovisno o vremenskim prilikama i gužvi, teško je moguće da je realna cijena vožnje u petak poslijepodne iznosila 127 eura, ako se istu dionicu Boltom ili Uberom u subotu poslijepodne može prijeći za od 8.30 do 18.30 eura, ovisno o tome koliko želite da vam bude udobno za vrijeme vožnje.

BiH portal koji je objavio priču navodi da nije riječ o izoliranom slučaju jer su im već dolazile slične prijave od turista koji su posjetili Zagreb zbog čega čitateljima preporučuju da koriste samo provjerene usluge taksi prijevoza, unaprijed provjere cijene, uvijek traže račun i kada god je moguće plaćaju karticom kako bi postojao dokaz o naplati usluge.

VIDEO Taksist zalutao u suprotni smjer pa izveo manevar da ispravi pogrešku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Carlton
Carlton
19:09 08.06.2024.

Pa valjda prvo pitaš za cijenu, prije nego sjedneš u taxi. Osobno taxi uvijek naručujem putem aplikacije, gdje mi točno kaže koliko km, po kojoj cijeni, koja je ukupna cijena i platim karticom putem aplikacije ako je moguće. Nikad ovako na "majke mi".