Donacija

Obnovu vukovarskog vodotornja financirat će i Zagrepčani

Foto: Zagreb.hr
Bandić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
vodotoranj
09.03.2016.
u 17:00
Koliko će Grad Zagreb financijski sudjelovati, još nije poznato, no cijela investicija procjenjuje se na gotovo 22 milijuna kuna s uračunatim PDV-om
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb uključit će se u obnovu vukovarskog vodotornja, a ujedno će 8. travnja u tom slavonskom gradu dva gradonačelnika, Milan Bandić i Ivan Penava, potpisati Povelju o prijateljstvu.

Koliko će Grad Zagreb financijski sudjelovati, još nije poznato, no cijela investicija procjenjuje se na gotovo 22 milijuna kuna s uračunatim PDV-om.

Foto: screenshot/Vodotoranj PPS

Foto: Vecernji.hr

Javnu nabavu za taj projekt Grad Vukovar namjerava raspisati idući mjesec, a kako je najavljeno, završetak radova očekuje se u proljeće iduće godine.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/Pixsell

– Potpis povelje točka je na i svih naših zajedničkih intencija, mali obol i hvala za sve što je Vukovar dao za Hrvatsku – kazao je Bandić.

Kako je istaknuo gradonačelnik Vukovara, riječ je o uvjetnoj obnovi i sanaciji na način da se vodotoranj konzervira u obliku u kojem je sa 640 pogodaka granata pogođen, ali i da se učini dostupnim posjetiteljima s ugradnjom panoramskog dizala sa strane Dunava i vidikovcem koji će biti otvoren za sve.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar Pavel ic
Pavel ic
17:08 09.03.2016.

treba to financirat od odstete jer mi ga nismo ni srusili

BL
Blomberg
20:37 09.03.2016.

Taj sadasnji toranj je slika one primitivne srpske bande,koja ga je dovela u ovakovo stanje jer tko drugi u svijetu bi to mogao napraviti. No i to cemo urediti i izbrisati tu njihovu sramotu, pa ce onda pupo doci na otvorenje ako ce imati mum.

SC
schwertransport
20:14 09.03.2016.

ne