Akcija čišćenja

Očistit će stazu iza Kulmerovih dvora, kamenolom Vukovdol i ptičji rezervat

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Očistit će stazu iza Kulmerovih dvora, kamenolom Vukovdol i ptičji rezervat
01.04.2015.
u 09:00
Zelena čistka priključila se globalnom pokretu "Let's do it!" koji počinje 18. travnja u 9 sati
Pogledaj originalni članak

Zelena čistka odlučila se pridružiti globalnom pokretu "Let's do it!", koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu dosad. Samo lani u akciju je bilo uključeno devet milijuna volontera iz 111 zemalja svijeta, a ove godine velika akcija čišćenja počinje 18. travnja u 9 sati. Ilegalne deponije čistit će volonteri diljem zemlje, a na području Zagreba uklonit će njih šest.

– Jedan od najkritičnijih je kamenolom Vukovdol, koji je pun građevinskog otpada. Njega ćemo počistiti i postaviti betonske barijere – kazala je Maja Knepr Šegina, koordinatorica Zelene čistke za Grad Zagreb. Čistit će se i ptičji rezervat na području Blata koji je pun smeća, izletnička staza iza Kulmerovih dvora, a planinari će biti zaduženi za čišćenje na području PP Medvednica.

– Roditelji s djecom moći će pomoći čistiti livadu na okretištu autobusa u Španskom, po kojoj stalno leti smeće doneseno vjetrom, a u blizini je i dječje igralište – kaže Knepr Šegina. Svi koji žele mogu se prijaviti putem stranice www.zelena-cistka.org.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
15:04 02.04.2015.

maaaa... nisam baš siguran... ali, jesu li Kulmerovi dvori ona zgradurina na vrhu brega di živi Todorić?... koja je prijavljena kao hotel, nekaj zbog izigravanja poreznika, kaj ja znam?... nek si todorić sam čisti oko njega......

ZG
zgbuco
13:59 03.04.2015.

Kaj bu idrug Todorić zamazal rukice? To je i onako njegov veleposjed. Ak lučajno dođeš blizu, odma se dotepeju nekakvi likovi da te upozore.