Holjevka

Od mosta do jezera oboren i hrvatski rekord

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Atletska utrka Holjevka 2015, duzine 10 km u organizaciji Zagrebackog atletskog saveza u suradnji sa Zakaldom policijske solidarnosti
08.03.2015., Zagreb - Atletska utrka Holjevka 2015, duzine 10 km u organizaciji Zagrebackog atletskog saveza u suradnji sa Zakaldom policijske solidarnosti. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
08.03.2015., Zagreb - Atletska utrka Holjevka 2015, duzine 10 km u organizaciji Zagrebackog atletskog saveza u suradnji sa Zakaldom policijske solidarnosti. Pobjednici u zenskoj i muskoj kategoriji Lisa Stublic Nemec i Srdjan Samardzic. Photo: Igor Kral
09.03.2015.
u 09:00
Prva cestovna utrka Avenijom Većeslava Holjevca okupila stotine atletičara i policijskih djelatnika, start krenuo sa sredine Mosta slobode
Pogledaj originalni članak

Srđan Samardžić, atletičar iz Brčkog, pobjednik je prve utrke Holjevka, duge 10 kilometara, jučer trčane od sredine Mosta slobode do jezera Bundek. Samardžić je dva kruga istrčao za 32,06 minuta. Drugo mjesto osvojio je Ivica Mjucak (Rudolf Peršin), treće Igor Mitrović.

U ženskoj konkurenciji prva je na cilju bila Lisa Nemec (Svetice), jedna od najboljih hrvatskih maratonki, olimpijka iz Londona. Dionicu je istrčala za 32,56 minuta, novi rekord Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 km.

–Ovo je za mene bio odličan trening i nisam očekivala da ću biti tako brza, sekundu brže od svog prijašnjeg rekorda – rekla je Lisa. Druga je bila Matea Matošević (Agram), a treća Sandra Boganović (Sljeme).

–Htjeli smo utrku koja nije polumaraton ili maraton. Došli smo na ideju da start bude na sredini mosta, što je popularno u inozemstvu. Izabran je Most slobode, a utrka nazvana Holjevka, jer ide Avenijom Većeslava Holjevca. Imali smo i sjajno vrijeme i velik broj atletičara na startu i iduće godine ćemo opet organizirati utrku – rekao je dr. Marko Jakopović, predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza. (ZAS).

Startalo je 469 atletičara, 128 atletičarki, te 216 policajaca. Naime, ZAS je u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti omogućio je sudjelovanje za polaznike Policijske akademije i djelatnika MUP-a. Najbrži u toj kategoriji bili su Štefo Lutz i Nikolina Smiljanić. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
damirtankovic
11:38 09.03.2015.

Pa kak to da nema našeg najdražeg gradonačelnika, nemrem vjerovat, ahahahahha?! Kaj su mu otpala krila, pa ni mogel preletet ovu utrkicu, hahaha?!!!!