zdravstvena kampanja

Od raka dojke u Zagrebu dnevno umre jedna žena

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Od raka dojke u Zagrebu dnevno umre jedna žena
08.03.2013.
u 10:53
Rak dojke izlječiv je u 90 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme – kazala je predsjednica udruge Almenka Balenović i dodala kako bi svaka žena trebala najmanje dva do tri puta mjesečno sama pregledati dojke.
Pogledaj originalni članak

Letak o samopregledu dojke podijelit će u 305 tisuća kućanstava u Zagrebu u sklopu kampanje “Najljepši ukras Zagreba su Zagrepčanke” Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke – Sve za nju.

– Rak dojke izlječiv je u 90 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme – kazala je predsjednica udruge Almenka Balenović i dodala kako bi svaka žena trebala najmanje dva do tri puta mjesečno sama pregledati dojke. Kampanja je napravljena u suradnji udruge Sve za nju, Grada Zagreba i Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, a priključit će im se i Hrvatska pošta kroz podelu letaka.

– Smrtnost od karcinoma dojke može se smanjiti 20 do 30 posto ako se 70 posto žena odazove pozivima na mamografiju – istaknula je voditeljica ureda Svjetske zdravstvene organizacije Antoinette Kaić Rak. Gradonačelnik Milan Bandić čestitao je svim ženama njihov dan.

– U Zagrebu svaki dan umre jedna žena od raka dojke, a dnevno dvije do tri obole od te maligne bolesti. To je alarmantna brojka i svijest je o tome vrlo važna – naglasio je Bandić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.