Kraj drame

Odvjetnik podstanar iselit će se, vlasnica mu oprašta stanarinu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Odvjetnik podstanar iselit će se, vlasnica mu oprašta stanarinu
06.03.2012.
u 10:00
Eva Weiss, vlasnica stana u Kukuljevićevoj ulici, nakon provedenih pet dana u kuhinji, tražeći da joj se podstanar odseli, ipak može odahnuti.
Pogledaj originalni članak

Nakon pet dana drama se u stanu u Kukuljevićevoj ulici, pokraj Britanskog trga, završila.

Kako nam je jučer navečer kazala Eva Weiss, vlasnica stana u kojem se zabarikadirao odvjetnik Draško Šoć, nakon pet dana suživota u 54 četvorna metra podstanar je odlučio prihvatiti primirje i napustiti stan 28-godišnjakinje.

– Dogovorili smo se da ja njima opraštam dug od 13.000 eura plus kamate za stanarine, a oni će povući tužbu da sam mu ometala posjed. Oni su kupili stan od novca koji im opraštam, no meni život više vrijedi nego novac. S njegovom sam se ženom sve dogovorila i rekli su da će izaći. Sada ćemo vidjeti hoće li dogovor poštovati ili ne – jučer nam je kazala Weiss, koja je svoj stan čuvala zajedno s dečkom.

Podsjetimo, sve je počelo prošlog četvrtka kada je Weiss, kako tvrdi, u posljednji trenutak uspjela spriječiti postavljanje protuprovalnih vrata na stanu, koji je njezina obitelj njoj kupila prije sedam godina kako bi se nakon što diplomira mogla osamostaliti. U međuvremenu, roditelji su stan koji se vodi na ime njihove kćeri iznajmili odvjetniku Drašku Šoću i njegovoj obitelji. Problemi su počeli kada je prestao plaćati stanarinu i odbio se iseliti iz stana. Slijedile su sudske prepirke koje su završile i na Županijskom sudu.

– Osjećala sam se kao u horor-filmu i stvarno me bio strah što će biti – kazala je Weiss koja je, kako bi sačuvala mir u stanu, morala angažirati i zaštitarsku službu, a u međuvremenu je podnijela i tužbu protiv svog podstanara zbog fizičkog napada i prijetnji.

Draško Šoć, poznat po tome što je preuzeo slučaj Nebojše Perunovića Panče, optuženog za organiziranje elitnog lanca prostitucije, cijeli spor zbog stana u središtu Zagreba nije htio komentirati te nam je poručio da se za bilo kakve informacije obratimo sudu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BO
bomba
11:30 06.03.2012.

Izgleda da kod nas nema zakona o privatnom posjedu. Ona vlasnik stana i nema pristup njemu i ako uđe u njega može je se tužiti kako je uzurpirala nečiji posjed i privatnost. Ovaj odvjetnik je donekle u pravu. Kod iznajmljivanja stana to postaje njegov posjed dok traje sama kirija. Kad istekne kirija novom kirijom kupuješ svoj prostor ili izlaziš iz njega. Ona nije uzurpirala njegov posjed jer koliko sam razumio on nije plačao dugo vremena kiriju i automatski nema pravo na taj posjed jer ga nikakvim novcima nije zakupio ili kupio i to se smatra uzurpiranjem tuđeg prostora ali od strane njega a od strane djevojke se smatra branjenje privatne svojine. Sada vidimo da više imaju prava oni koji nisu vlasnici od onih koji su vlasnici istog.

HI
hitro5
11:38 06.03.2012.

Sto je Komoro, necete uzeti u zastitu svog clana ? Pa sto treba napraviti da nekom uzmete licencu ? Da ne plati naknadu ZAMPu ? Dno dna, odvjetnicko smece od covika....hebes drzavu u kojoj ovaj tip ostane odvjetnik

PK
puši kurac
11:28 06.03.2012.

sve si mislim i neznam kaj bi mu napravio! al isto mi se nekak čini da bi on molio i plaćao da ga pustim iz stana. ili cijelog il u komadima, zavisi kak plati!!