Osam novih piva može se kušati na zagrebačkom OktoBeer Festu koji je u tijeku, a održava se u dvorištu craft pivovare The Garden Brewery na Žitnjaku. Na tekućem meniju naći će se OktoBeer lager klasičnog njemačkog stila, jaki lager Festbier, bezglutenski Landbier te legendarni minhenski stil Doppelbock.
Najavljena je i bogata gastroponuda, točnije riječ je o delicijama poznatog chefa Marija Mandarića temeljenim na “zero waste” tehnici, a pripremat će i domaću tjesteninu s govedinom te dehidriranim šampinjonima i krastavcima. Gardenov chef Marko Palfi osmislio je pak koncept “Full Circle”, kojim se sladovi korišteni u izradi piva poslije koriste kao prirodna hrana za životinje, od kojih se potom prave delikatese.
Za glazbenu animaciju svakog će dana biti zaduženi razni bendovi i DJ-evi, a subotnja jutra bit će rezervirana za lokalne proizvođače koje dovodi Mali plac.
Ulaz je besplatan, a festival će do 9. listopada biti otvoren svakog dana od 10 do ponoći, petkom i subotom dva sata dulje.