NE NASJEDAJTE

Oprez! Pojedinci glume djelatnike Grada i naplaćuju inače besplatan odvoz šute

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Odvoz građevinskog otpada nastalog u potresu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
građevinski otpad
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
Reciklažno dvorište u podsljemenskoj zoni
01.04.2020.
u 15:19
Podsjetimo, Čistoća bez naknade postavlja sanduke isključivo za šutu u koju građani pogođeni potresom mogu istu i odlagati, a organiziran je i besplatan odvoz glomaznog otpaad za one pogođene potresom.
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka Čistoća upozorava da postoje pojedinci koji pokušavaju iskoristiti trenutnu situaciju za ostvarivanje novčane koristi, pa se lažno predstavljaju kao zaposlenici Grada Zagreba tražeći novce, i to u većim iznosima za odvoz šute, koja se inače zaprima bez naknade.

Podsjetimo, Čistoća bez naknade postavlja sanduke isključivo za šutu u koju građani pogođeni potresom mogu istu i odlagati. Organiziran je i besaplatan odvoz glomaznog otpada, odnosno dakle namještaja i sličnih uništenih stvari, a Zagrepčani to mogu direktno dogovarati s djelatnicima Čistoće pozivom na broj telefona 01 6187-046 ili 01 6146-477, od 7 do 20 sati radi dogovora termina odvoza ili putem elektroničke pošte na adresu cistoca@zgh.hr, također bez naknade.

Osim u spremnike za odlaganje građevinske šute koje su postavljene na lokacijama po gradu, ovu vrstu otpada (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, šuta) i to bez ograničenja količine, može se dovesti i samostalno na adresu Tišinska ulica 28 u Jakuševcu  sve dok traje čišćenje grada od posljedica potresa, bez ograničenja u količini. Uredovno vrijeme jedinice Zagrebačkih cesta je radnim danom od 7 do 15 sati, s tim da se može najaviti dolazak pozivom u Pozivni centar Zagrebačkog holdinga na broj telefona 072 500 400.

Građevinski otpad može se odvesti i u reciklažna dvorišta, i to samo jednu punu jednoosovinsku automobilsku prikolicu, odnosno 10 vreća po 20 kilograma. Reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta rade od ponedjeljka do subote, u vremenu od 9.30 do 17 sati, a nedjeljom rade dežurna reciklažna dvorišta Žitnjak (Čulinečka cesta 275) i  Podsused-Vrapče (Prigornica 2)  od 7.30 do 14 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.