UPISI Za forenziku rado dali otiske prstiju

Osmašima se predstavilo 66 srednjih škola

08.05.2009.
u 22:53
Pogledaj originalni članak

Budući građevinari, dimnjačari, klasičari, veterinarski tehničari, medicinske sestre... tumačili su danas učenicima osmih razreda što im se nudi i što ih čeka upišu li se u neku od 66 srednjih škola u gradu.

Na maštovito uređenim štandovima nasred Trga bana Jelačića održana je danas priredba “Dojdi, osmaš, Zagreb te zove!” u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje. Mnogi će se osmaši nakon razgovora sa srednjoškolcima lakše odlučiti u koju će srednju školu ili gimnaziju krenuti u jesen. Učenike je najviše zanimalo kakvi su profesori u kojoj školi, koliki je bodovni prag, treba li puno učiti...

– U četvrtom razredu postoji smjer forenzika pa smo đake zainteresirali uzimanjem otisaka prstiju. Jako im se svidjelo – rekla je Rea Janda, učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Veterinarski tehničari svoju su školu preporučili svima koji vole životinje, a buduće je đake zanimalo hoće li psima i mačkama morati vaditi krpelje.

Predstavili su se i dimnjačari koji su deficitarno zanimanje pa se za školovanje dobiva i stipendija.

– Najviše su mi se svidjeli klasičari koji su hodali u togama i bili odjeveni kao rimski vojnici. Odlučila sam se za opću gimnaziju, no još ne znam koju – rekla je 14-godišnja Iva Šarec.

Učenici Srednje građevinske škole posjetitelje su besplatno vozili u rikši, a vizažistice su uljepšavale buduće srednjoškolke.

Pogledajte na vecernji.hr