STANARI ULICE SVETI DUH

Ostali smo bez ležećih policajaca i već se dogodila nesreća

Foto: Jakov Novak
sveti duh
Foto: Jakov Novak
sveti duh
26.06.2014.
u 11:35
Vozačica je izgubila kontrolu nad vozilom, zabila se u stupiće i razbila ih
Pogledaj originalni članak

Dan državnosti stanovnicima Ulice Sveti Duh počeo je prometnom nesrećom. Oko osam sati vozačica je izgubila kontrolu nad vozilom i zabila se u stupiće između kućnih brojeva 107 i 109 te ih razbila.

Na sreću nije bilo ozlijeđenih, no taj je događaj uznemirio stanare. Naime, stotinjak metara uz Ulicu Sveti Duh prije nekoliko su dana, iz stanarima nepoznatih razloga, maknuti ležeći policajci koji su nesreću, kažu nam, mogli spriječiti.

Foto: Jakov Novak

– Nema ih dva dana i već se dogodila nesreća. Dobro da je bio praznik pa nije bilo ljudi. Ovuda prolaze ljudi koji idu u bolnicu Sveti Duh, rodilište Podobnik i nekoliko srednjih škola. Ležeći policajci bili su djelotvorni – kažu nam zabrinuti stanari. Prije dvije godine angažirali su se da se postave prepreke za nesmotrene vozače nakon prometne nezgode u kojoj je automobil udario djevojčicu kad je izlazila iz autobusa.

– To je bila kap koja je prelila čašu. Ovdje su se prometne nesreće godinama događale svaki mjesec i morali smo nešto poduzeti. Trebalo nam je vremena da uvjerimo Grad da postave ležeće policajce i metalne stupiće. Nakon toga dogodilo se samo nekoliko manjih nezgoda u kojima nitko nije stradao – govori jedna od stanarki.

Napominju da je stotinjak metara niz ulicu istovremeno s ležećim policajcima maknuta i ploča ograničenja brzine na četrdeset kilometara na sat, isto tako bez objašnjenja lokalnih vlasti.

– Ne znamo kome se pogoduje, čiji se automobil oštetio na ležećim policajcima, ali mi ne vidimo razlog zašto su se morali maknuti niti nas zanima, oni štite živote – ljutito govore susjedi. Tako su već dva dana nakon micanja ležećih policajaca stanovnici Svetog Duha dobili potvrdu svojih strahova i žele da se ležeći policajci vrate na staro mjesto. Iako smo objašnjenje tražili i iz Grada, do zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili, dok je predsjednik Vijeća gradske Četvrti Črnomerec poručio je da na neradni dan ne daje izjave.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

MJ
marjan.jakop
12:30 26.06.2014.

Uzrok nesreće je klizav kolnik,vozač ili neispravan auto.Stupiće su rušili više puta i dok su bili ležeći policajci.

MI
mickeyzg
11:59 26.06.2014.

Tih ležećih policajaca nema gotovo dva mjeseca, a ne dva dana...

SA
samodinamo
14:31 26.06.2014.

ovi na svetom duhu samo znaju kmečati