Tradicionalna zagrebačka jela možete pronaći na Zrinjevcu, svjetski su okusi u Kurelčevoj, u Ledenom parku nude tople koktele.
Fritule, kobasice i kuhano vino, koji su proteklih godina bili gotovo jedina gastroponuda u gradu za vrijeme adventa, dobili su žestoku konkurenciju u ugostiteljskim kućicama na Zrinjevcu, Tomislavcu, Kurelčevoj, glavnome trgu, ali i Bogovićevoj i Gajevoj ulici.
Po prihvatljivim se cijenama može probati čitav niz specijaliteta, od tradicionalnih domaćih pa sve do njemačkih, američkih, nizozemskih.
Potrebno je samo uzeti vremena, prošetati se okićenim Zagrebom i izabrati što vam je po volji. I mi smo obišli štandove te izdvojili najzanimljivije u ponudi...
Kuhano "vino" sa štandova u gradu mogu piti samo oni koji u životu nisu popili čašu vina iz domaće vinske ponude koja je jako raznolika i kvalitetna.To što se prodaje pod "kuhano vino" u kućicama treba (čast izuzecima) prijaviti tržnoj inspekciji:Boje kuhanog "vina" variraju od naranđaste do nedefinirano rozne i najobičniji su škart iz filter vrečica sa začinima.Sramotno i žalosno za 12-14 kuna prodavati tu splačinu kad za istu cijenu (do 20 kn)možeš kupiti kvalitetno. VINO od hrvatskih vinogradara.