gospodarstvo u rastu

Otvaraju se nova radna mjesta u Velikoj Gorici

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Otvaraju se nova radna mjesta u Velikoj Gorici
02.07.2014.
u 09:30
Uz radnu zonu Rakitovec se u Gorici otvara još jedna s proizvodnom, industrijskom i uslužno-trgovačkom namjenom
Pogledaj originalni članak

Uz već postojeću radnu zonu Rakitovec od ove jeseni novi se investitori u Velikoj Gorici očekuju u drugoj, privatnoj radnoj zoni pod nazivom Meridian 16 Business Park.
Podijeljena u više namjena i to proizvodnu, industrijsku, uslužno-trgovačku, nova radna zona prostire se na površini većoj od 105 hektara u Vukovinskom polju, a gradi je privatna tvrtka E2RED AG, koja je slične projekte pokrenula i u Slovačkoj, Mađarskoj i Ukrajini. Sve do konačne realizacije, strancima koji dovode investitore u Veliku Goricu nije bilo lako - projekt razvijaju od 2008. godine, za dva kilometra spojne ceste potrošili su tri milijuna eura, a velik se dio novca izbrojao i za izvlaštenja vlasnika zemljišta, no poručuju kako su veliku podršku imali u samom Gradu.

– Moj je cilj do 2017. godine osigurati funkcioniranje svih radnih zona u Velikoj Gorici, osigurati nova radna mjesta i potvrditi Goricu kao grad ugodnog življenja – poručio je pak gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Naime, Grad Velika Gorica od 2009. godine radi na razvoju poduzetničkih zona i poticanju investicijskih ulaganja, a velik uspjeh bilježi i već otvorena radna zona Rakitovec. U njoj već sada posluju četiri poduzetnika, koji se bave građevinarstvom, drvnom industrijom i distribucijom voća i povrća, a zapošljavaju ukupno stotinjak djelatnika.

– Zadovoljni smo onime što smo postigli do danas i sigurno ćemo nastaviti s oživljavanjem gospodarstva našega kraja –  poručio je gradonačelnik Barišić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.