u obilasku pruge

'Ovaj željeznički prijelaz iznimno je opasan, naročito za djecu'

Foto: Željko Gašparović
'Ovaj željeznički prijelaz iznimno je opasan, naročito za djecu'
11.04.2013.
u 14:55
Tatjana Holjevac obećala je stanovnicima Donje Dubrave postavljanje branika
Pogledaj originalni članak

Na poziv građana Tatjana Holjevac obišla je danas opasni pružni prijelaz Trnava u Donjoj Dubravi. 

– Ovaj željeznički prijelaz iznimno je opasan, naročito za djecu. Nema branike na prijelazima, a ljudi su nestrpljivi pa često neodgovorno i nepažljivo prelaze prugu. Zato i imamo puno nesreća ovdje. Pozivam sve nadležne gradske institucije da riješe ovaj naš veliki problem – poručila je jadna mlada majka iz Donje Dubrave koja svakodnevno prelazi preko pružnog prijelaza Trnava.   

Riječ je o jednom od najopasnijih pružnih prijelaza u Zagrebu na kojem su do danas živote izgubili deseci građana. Prijelaz se nalazi na vrlo prometnom mjestu i podjednako je opasan i za pješake i za vozače. Iako je opremljen prometnom signalizacijom, nema ono najvažnije – branike, poručuju. 

Holjevac je istaknula kako će sve učiniti da se riješi problem stanovnika Donje Dubrave:

– Prijelaz je iznimno opasan, više je naših sugrađana ovdje već izgubilo živote. Riječ je o vrlo prometnom prijelazu. Vlakovi ovdje prelaze svakih nekoliko minuta, signalizacija koja upozorava na nadolazeće vlakove tijekom dana gotovo je stalno uključena pa vozači i pješaci često nemaju strpljenja čekati, nego prelaze prugu iako postoji opasnost od nailaska vlaka. Ovdje je potrebno što prije postaviti branike, a u budućnosti izgraditi i pothodnik za pješake – poručila je Holjevac.

Za rješenje ovog problema potrebna je suradnja države i grada, istaknula je Holjevac dodajući: 

– Grad Zagreb ne može ovaj problem riješiti bez HŽ-a koji je u državnom vlasništvu. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.