DEVETO IZDANJE OVOG FESTIVALA

Ove subote Jarun postaje raj za ljubitelje kineske kulture: Očekujte utrke zmajevih čamaca i radionice kaligrafije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ove subote Jarun postaje raj za ljubitelje kineske kulture: Očekujte utrke zmajevih čamaca i radionice kaligrafije
13.06.2024.
u 17:30
Festivalski program započet će u subotu u 9 sati ujutro s panoramskim vožnjama
Pogledaj originalni članak

Zagrebačko Jarunsko jezero ove će subote na par sati postati pravo malo carstvo zmajeva. U zraku, na vodi i na kopnu – zmajevi će biti na svakom koraku povodom devetog izdanja Festivala zmajevih čamaca u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Festivalski program započet će u subotu u 9 sati ujutro s panoramskim vožnjama u zmajevim čamcima. Nakon toga uslijedit će utrke zmajevih čamaca na 250 metara u kojima će sudjelovati dvadesetak timova entuzijasta i zaljubljenika u kinesku tradiciju i vodene sportove poput veslanja.

A dok jedni veslaju, drugi će uživati u besplatnom popratnom programu koji uključuje radionicu kineske kaligrafije, igraonicu weiqija, zmajarsku radionicu i vježbaonicu taijija. Najmlađe posjetitelje posebno će razveseliti veliki šareni tobogan na napuhavanje za neograničene minute skakanja i još šarenije oslikavanje lica. Održat će se i veslačke utrke čiji je suorganizator Kajakaški savez Zagreba.

VEZANI ČLANCI:

Beats&Bites festival

Na Mažurancu se skriva prava oaza: Turnir u beli, modni buvljak, DJ-evi i streetfooda iz cijelog svijeta

Mirisi svjetske kuhinje i zvuci latino glazbe mogu se osjetiti i čuti već kod Hrvatskog narodnog kazališta jer se na Trgu Mažuranića smjestila prava mala gastronomska i zabavna oaza koju ovih dana pohode mladi, studenti, ali i obitelji s djecom. Ni moguća kiša nije obeshrabrila Zagrepčane da dođu na Beats&Bites festival. Svi oni koji do sada nisu imali prilike posjetiti ovaj skriveni dragulj u samom centru grada to mogu učiniti sve do nedjelje

Za panoramske vožnje u zmajevim čamcima i pojedine radionice potrebna je online rezervacija mjesta. Detaljnije informacije potražite na službenim internetskim stranicama Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.