SKIJANJE

Ovo još nije viđeno na Sljemenu

10.02.2003.
u 00:00
Najvrjedniju nagradu prvog veleslaloma za rekreativce - odlazak u Austriju - dobio je najsporiji skijaš
Pogledaj originalni članak

Štimungom kao na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu, navijanjem i dobrom zabavom obilježen je jučerašnji finale 1. otvorenog skijašog natjecanja grada Zagreba na Crvenom spustu.

Prvi pobjednici Večernji Hypo ski - kupa postali su 19-godišnja Petra Dabić i 20-godišnji Luka Dobrinić. Nakon proglašenja pobjednika, skijaška uzbuđenja nastavljena su velikom zabavom uz čaj, kobasice, kuhano vino i svirku Gazdi.

- Ovo još nije viđeno na Sljemenu, a ni u Kitzb?helu - kazao je 74-godišnji Zlatko Blažević, najstariji i najsporiji skijaš finala, čije su riječi prilikom neobičnog proglašenja izazvale pljesak mnogobrojnih gledatelja.

Iako je više od pola minute kasnio za vodećim, umirovljenik Zlatko dobio je najatraktivniju nagradu, odlazak na "Red Bull White Rush", natjecanje skijaša slobodnim stilom na 2100 metara visok austrijski vrh Krippenstein.

Pokale pobjednicima, drugoplasiranim Ines Hudetz i Igoru Kucerinu, te Jasni Zmaić i Josipu Sučiji za treće mjesto predao je dogradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, a nagrade najboljima podijelili su i pokrovitelji - Večernji list i Hypo Alpe-Adria-Bank, te sponzori: Zagrebačke pekarne Klara, Red Bull i slikar Mario Tomas.

Na stazi uzbuđenja su počela u podne, kada su startale skijašce, od najstarije prema najmlađoj, a nakon njih na red su došli i muški.

"Op, op, op", počelo je navijanje kao u Svjetskom kupu, pljeskalo se svima koji su došli do cilja, a i onima koji to nisu uspjeli.

- Izletio sam negdje na sredini staze. Bilo je dosta teško. Ali natjecanje je super, fenomenalno - kazao nam je skijaš Zlatko Sirovica, diskvalificiran zbog vožnje u pogrešnom smjeru.

- Dogodine će Večernji Hypo ski - kup biti još veći, možda i međunarodno natjecanje - poručio je Krešimir Kržić, tajnik ZSS-a, jedan od najzaslužnijih za uspjeh prvog veleslaloma zagrebačkih rekreativaca na Sljemenu.

Sretan sam što smo ovo napravili nakon niza sušnih godina na Sljemenu. Nikad u Zagrebu nismo imali takvo natjecanje i zahvalan sam Gradu, Večernjem listu i Hypo Alpe-Adria-Bank koji su nam pomogli u organizaciji. Utrka za građanstvo bila je na razini Svjetskog kupa, a nadamo se da će dogodine biti još bolje.

mato rajić

Pogledajte na vecernji.hr