Bundek

Parkiranje ispod Mosta slobode i dalje besplatno

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Parking Bundek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Parking Bundek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Parking Bundek
14.10.2014.
u 10:00
Uređaji za naplatu parkinga su postavljeni, ali ne i rampa. Naplate u listopadu neće biti
Pogledaj originalni članak

Naplatni uređaj je postavljen, ali naplata parkiranja ispod Mosta slobode na Bundeku još neće početi. Barem ne ovaj mjesec.

Na Velesajmu za pet kuna

Kako neslužbeno doznajemo, naplate neće biti dok se ne riješe imovinskopravni odnosi između Holdinga i Grada, od kojih je svatko vlasnik jednog dijela parcele na kojem bi se parkiranje trebalo naplaćivati.

– Kad će se postaviti rampa i uvesti naplata, ne znam. Još traju sastanci s Gradom, nakon toga znat ću više – rekao je predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-istok.

Podsjetimo, kad se uvede naplata parkiranja, cijena ulaska automobilom na manje od pola sata ispod mosta te uz nasip do samog jezera stajat će deset kuna, dok će više od pola sata parkiranja biti pedeset kuna.

– Nikako mi se to ne sviđa. Zašto je cijena tako visoka, to uopće nema smisla. Radim u ovom kvartu i ovdje se parkiram oduvijek jer mogu besplatno ostaviti automobil. Sad kad krene naplata, ne znam kako ću – rekla je Sunčica Slunjski, inače iz Dubrave.

Davor Rendulić, koji živi kod Bundeka, objasnio je da je određena cijena sasvim prihvatljiva.

– Znam da ima puno ljudi koji ovdje parkiraju, ali preko puta je parkiralište Velesajma, gdje se automobil može ostaviti na cijeli dan za pet kuna – rekao je Rendulić i dodao kako smatra da naplata parkiranja ispod Mosta slobode nije uvedena da bi se na građanima zarađivao novac.

Za i protiv naplate

– Ne trebate dolaziti nasipom do samog jezera. Ako i roštiljate, imate stvari, uđete, ostavite ih i to platite deset kuna, koliko će stajati parkiranje za manje od pola sata – objasnio je Davor Rendulić koji ne bi imao ništa protiv ni da se uvede naplata parkiranja po čitavom kvartu.

Kaže, tako će se smanjiti gužve. U gradskoj četvrti, međutim, smatraju da će takav potez, dogodi li se, samo stvoriti probleme stanovnicima uz Bundek, na čija će se parkirališna mjesta uz zgrade parkirati ostali Zagrepčani.

>> Naplata parkinga na Bundeku, 50 kuna dulje od pola sata

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
malaliba
12:01 14.10.2014.

A zelena površina, ako moraju proći rampu, platiti, pa pod most, moraju voziti zelenom površinom. Mi se razbacujemo tim zelenim komadićima, a sve ih je manje. Nas koji tamo živimo nitko ne pita gdje ćemo se mi parkirati kad na naše parkinge krenu oni koji ne žele plaćati.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:41 14.10.2014.

Koliko je upućen g. Rendulić govori nam i to da nezna da je naplata na parkiralištu istočne strane Velesajma do 15:30h a ne cijeli dan. Naplata pored jezera Bundek nije započela zato što nisu zablokirani svi ulazi na jezero. Rampa se može zaobići na bilo kojem dijelu Ulice Damira Tomljanovića između Trumbićeve i Adamičeve. E sad, hoće li postaviti jedno milion zaštitnih klamerica oko staze što pored nasipa vodi do jezera ili će odustati od naplate. A stanovnici naselja Središće traže uvođenje naplate kako bi se i oni sa povlaštenom parkirnom kartom mogli parkirati bilo gdje u gradu gdje se vrši naplata parkiranja za tu zonu u kojoj bi i oni bili. Da im povlaštena karta važi samo za Središće naravno da bi bili protiv uvođenja naplate parkiranja u naselju.

Avatar skynet
skynet
18:19 14.10.2014.

Ma samo da mi je vidjeti tog lika Davora Rendulića čije bisere ovdje čitamo. Kakva on primanja ima kada su mu ovakve nebulozne cijene prihvatljive?! Uređenje Bundeka su građani Zagreba platili iz svog prireza, a ovakve bezobrazno visoke cifre imaju jedino funkciju da otjeraju male ljude da ne "zagađuju zrak" bahato bogatim krkanima dok ispijaju kavicu sa pogledom na jezero.