oproštaj od škole

Pjesma, suze i alkohol na oproštajki od škole

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
maturanti (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
maturanti (1)
18.05.2010.
u 22:17
Uz glasnu glazbu, zviždaljke i balone od brašna “prodrmali” su grad okupiravši ulice, a zabavu nastavili uz zvukove techna, rocken rolla, i domaćice na jezeru Bundek u šatoru.
Pogledaj originalni članak

Svega će bit, a prijatelja neće - pjevali su maturanti svi u jedan glas na proslavi zadnjeg dana škole koja je započela danas na Jelačićevom placu. Njih pet tisuća, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem na sat vremena okupiralo je Zagreb na svome putu do jezera Bundek. Uz glasnu glazbu, zviždaljke i balone od brašna “prodrmali” su grad okupiravši ulice, a zabavu nastavili uz zvukove techna, rocken rolla, i domaćice na jezeru u šatoru.

Alkohola nije nedostajalo
Iako je 150 zaštitara nastojalo spriječiti unošenje alkohola, većina ih se ipak uspjela “provući”, pa vina, žestice i piva nije nedostajalo. Raspoloženi za izjave, naravno, bili su oni koji su odlučili ne pretjerivati.

– U redu je popiti koje pivo, ali mislim da ne treba pretjerivati. Tako možeš samo završiti u hitnoj i upropastiti sebi zabavu – rekao je maturant Marijo Hudeček,

Posjet predsjednika
I vrijeme je bilo na njihovoj strani, pa su se od plesa odmarali izležavajući se u travi uz laganu pjesmu, a pala je i po koja suza.

Norijadi se pridružio i predsjednik Ivo Josipović koji je na pitanje je li došao kontrolirati što mu kćer radi odgovori da je Lana pametna cura koja zna što smije!

Iako se većina učenika oduševila njegovim dolaskom i tražila da se slika s njime, neki su ipak negodovali, pa je mladić u alkoholizirnom stanju udaljen jer je vikao “SDP ped... Hrvatsku ste sje...”.

Zagrebačka policija izvijestila je da su oštećena tri tramvaja i jedan autobus, a zbog remećenja javnog reda i mira privedena su tri maturanta. Tri su osobe zbog alkohola primljene u bolnice Rebro, Dubravu i Vinogradsku, a dvije su preuzeli roditelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VI
Vito
07:52 19.05.2010.

predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem i alkohol na oproštajki od škole Po službenoj dužnosti policija bi trebala privsti gradonačelnika koji je organizirao pijanstvo maloljetnih osoba. Farizej na taj način, opijanjem maloljetnika i mlađih punoljetnika, pokušava dobiti glasove na izborima. U civiliziranim gradovima maturanti su plesali, a ne razbijali gradsku imovinu.

Avatar Robinzon
Robinzon
08:46 19.05.2010.

@Vito Slažem se sa vašom konstatacijom kako se ponašaju maturanti u civiliziranim gradovima u odnosu na Zagreb.Nadajmo se da će i naš glavni grad biti u društvu civiliziranih.

LU
lucija91
18:46 19.05.2010.

Ne znaci da su svi maturanti pijani ili da su unistavali gradsku imovinu,dovoljno je da se nade par pijanih budala koje ce raditi gluposti! A pijanih maturanata ima i u civiliziranim gradovima samo sto mi svi vidimo samo svoju pijanu mladez! A sto se tice alkohola pa tu ni policija nista nemoze jer ipak su to sve mladi ljudi od 18 neki cak i 19 godina,a ne vise maloljetnici.