TRAJE DO 1. PROSINCA

Počinju 'Dani Okusa hrvatske tradicije': U domaćim delicijama guštat će se i u deset restorana s područja Zagrebačke županije

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Garešnica: Predstavljeni Dani okusa hrvatske tradicije
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje manifestacije Okusi tradicije Zagreba?koga kraja i Dani okusa hrvatske tradicije
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje manifestacije Okusi tradicije Zagreba?koga kraja i Dani okusa hrvatske tradicije
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Garešnica: Predstavljeni Dani okusa hrvatske tradicije
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Garešnica: Predstavljeni Dani okusa hrvatske tradicije
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Zagreb: Predstavljanje manifestacije Dani Okusa hrvatske tradicije
14.11.2024.
u 13:00
Uz samoborsku Kavanu Livadić ovogodišnjem izdanju pridružili su se i tamošnji restoran Salvator, Samoborska klet te Krčma Gabreku 1929., velikogorički restoran Mon-Ami i bistro Babriga, kao i jaskanski hotel Princess te restoran Ivančić. U domaćim delicijama guštat će se i u zelinskom izletištu Vina Kos Jurišić te svetonedeljskom izletištu Suhina
Pogledaj originalni članak

Manifestacija "Dani Okusa hrvatske tradicije" ove se godine, od sutra pa do 1. prosinca, održava po peti put, a kao dio ovog nacionalnog gastronomskog projekta već tradicionalno se predstavljaju i Dani Okusa zagrebačkoga kraja. Posjetitelji će tako imati priliku istražiti raznovrsne specijalitete domaće kuhinje, pripremljene od autentičnih lokalnih namirnica, koji oslikavaju bogatu kulinarsku baštinu Zagrebačke županije.

Na jelovnicima čak deset restorana diljem Zagrebačke županije nalaze se domaće juhe, poput one od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava patka, jela obogaćena crnim tartufom i nezaobilazna samoborska kremšnita. Posebno vrijedi istaknuti Kavanu Livadić, poznatu po vrhunskim kremšnitama i štruklama, koja predstavlja pravu tradiciju u poslastičarstvu. Uz navedene obroke koji neodoljivo podsjećaju na domaću i tradicionalnu kuhinju, savršeno odgovara bogata selekcija vina i pjenušaca lokalnih vinarija i OPG-ova, dodajući jedinstveni dašak baštine ovog podneblja. Cijene jelovnika za tri slijeda variraju između 22 i 30 eura, čineći sve uključene restorane privlačnima za širu publiku.

– Posljednjih pet godina s posebnom pažnjom radimo na jačanju prepoznatljivosti našeg kraja i unaprjeđenju kvalitete koju nudimo. Dani Okusa zagrebačkoga kraja predstavljaju jedinstvenu priliku da posjetitelji kroz autentična jela, lokalne specijalitete i suvremeni pristup dožive bogatstvo naše kulinarske, kulturne i enološke baštine. Ova manifestacija utjelovljuje tradiciju i autentičnost, čineći eno-gastronomsku ponudu jednim od temelja identiteta i prepoznatljivosti Zagrebačke županije – poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Uz samoborsku Kavanu Livadić ovogodišnjem izdanju pridružili su se i tamošnji restoran Salvator, Samoborska klet te Krčma Gabreku 1929., velikogorički restoran Mon-Ami i bistro Babriga, kao i jaskanski hotel Princess te restoran Ivančić. U domaćim delicijama guštat će se i u zelinskom izletištu Vina Kos Jurišić te svetonedeljskom izletištu Suhina. Detaljnije informacije potražiti možete na društvenim mrežama te službenim stranicama županijske Turističke zajednice, kao i mrežnoj stranici Okusi tradicije zagrebačkoga kraja.

PRIJAVITE SE NA RADIONICU

VIDEO, FOTO Kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu otkrit će vam prvi hrvatski šaptač pizzama

Ovdje zapravo radimo pizzu "in teglia", u prijevodu s talijanskog na hrvatski "iz pleha". Talijani tijesto rade malo drugačije od nas jer iako su u većini slučajeva u kuhinji dosta živahni, imaju strpljenja čekati pola dana ili čak cijeli dan da se tijesto digne. Kod nas uvijek prevlada taj stres da se tijesto mora zamijesiti brzo, no da bi pizza bila mekana i prozračna, treba vremena, govori Marko Vanjak koji je zajedno sa suprugom Majom pokrenuo radionice na Velesajmu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.