Povelje i nagrade

Podijeljena javna priznanja Zagrebačke županije, evo pobjednika

Foto: Dražen Kopač
Podijeljena javna priznanja Zagrebačke županije, evo pobjednika
15.12.2021.
u 15:37
Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca...
Pogledaj originalni članak

"Vi ste ponos Zagrebačke županije!",  riječi su koje su obilježile ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije koja je održana danas, ali u nešto skromnijem ali jednako svečanom tonu u prostoru Vršilnice u Zaprešiću.

Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom "Sinergija" iz Samobora. Nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak seljačke sloge Buševec. U ime svih dobitnika obratio se mladi vrbovečki kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata.

-Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad - rekao je Turić. Prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanja predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarecu iz Kravarskog, vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz Župe Stupnik – Lučko te Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.

Čestitke dobitnicima javnih priznanja uputio je i gradonačelnik grada domaćina ovogodišnje svečanosti Željko Turk. Uputivši čestitke dobitnicima javnih priznanja župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike.

- A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu...  -  rekao je Kožić istaknuvši kako je upravo zbog takvih pojedinaca i udruga Zagrebačka županija još ljepše i plemenitije mjesto za život. Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.