nema straha

Policija ipak neće patrolirati u tramvajima

Foto: 'Marko Lukunic/Vecernji list'
Policija ipak neće patrolirati u tramvajima
10.08.2011.
u 09:25
Kao i dosad, na dojave napadnutih kontrolora i vozača policajci će izaći na teren i podnositi prijave
Pogledaj originalni članak

Policija ipak neće postati produžena ruka Holdinga. Naime, iz Policijske uprave zagrebačke brzo su reagirali nakon što je u jednim dnevnim novinama izašla informacija kako će policija sa zetovcima krenuti u ophodnje tramvajima i autobusima.

– Policija i ZET iznimno dobro surađuju, no pratnje zaposlenika neće biti, već ćemo na opravdani zahtjev pružati asistenciju kao i svim drugim pravnim osobama s javnim ovlastima koje traže našu pomoć. U slučaju da imaju bilo kakve probleme s građanima, da ne daju dokumente na uvid, odnosno ako budu imali bilo kakve probleme u postupanju u vozilima javnog gradskog prijevoza, asistirat ćemo te podnositi odgovarajuće prijave – rekao nam je Zlatko Ancić, policijski službenik za odnose s javnošću PUZ-a.

ZET također tvrdi da građani u tramvajima i autobusima od sljedećeg mjeseca neće nailaziti na policajce u civilu.

– Objavljene informacije rezultat su špekulacija nevjerodostojnih izvora. ZET ima zadaću osiguravati prijevoznu uslugu i naplatiti je, no uvijek u skladu sa zakonskim odredbama koje su primjenjive u praksi. Naravno da razmatramo mnoge mogućnosti kako bismo to postigli i u obzir uzimamo iskustva prijevoznika iz drugih europskih gradova. Preuranjeno je iz nekih prijedloga i razmišljanja zaključivati za koje ćemo se modele odlučiti – rekao je pak glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ML
mladen3x
09:51 10.08.2011.

Zaposlite za konduktere mrcine od 2 metra i 100 i nesto kila pa da vidite kako se kazne naplačuju...he,he

LU
lutomirski
11:44 10.08.2011.

mislis da se bojim tih mrcina, ??? imam u pederskoj taskici malu spravu, ako ga dodirnem sa 10000 tisuca volti, ta tvoja mrcina spusti ce se na koljena kao otopljeni sir....ili kako kazu zemljaci pusi beton...

Avatar Vuglec
Vuglec
16:12 10.08.2011.

Holding ima \"malo\" zaposlenika pa im treba policija da naplaćuje karte buaaha, ha, ha.