Nevrijeme

Poplavljeno 17 stanova, oštećeno sedam automobila

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Poplavljeno 17 stanova, oštećeno sedam automobila
06.08.2010.
u 17:16
Bila je ludnica, a desetak intervencija imamo još i danas – rekli su jučer vatrogasci, koji su u pomoć pritekli stotinjak puta.
Pogledaj originalni članak

Više od stotinjak intervencija imali su vatrogasci nakon jakog nevremena koje je u četvrtak zahvatilo Zagreb.

– Najviše poziva imali smo zbog ispumpavanja vode iz kuća i podruma te uklanjanja stabala, i to najčešće na području centra, ali i na području Dubrave te Sesveta – rekao je dežurni vatrogasac.

Javna vatrogasna postrojba Zagreb u pomoć je pozvala i dobrovoljna vatrogasna društva, jer se inače sami ne bi uspjeli odazvati na sve pozive građana.

– Bila je ludnica, a desetak intervencija imamo još i danas – dodao je jučer vatrogasac.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da je u nevremenu poplavljeno 17 stanova, jedan podrum te više podvožnjaka. Oštećeno je i sedam automobila, a jedan je stradao za vožnje; kako su se zbog jakog vjetra lomile grane i stabla, razbijen je i jedan prozor, te je puknuo nosač na gradilištu. Redakciju su, pak, jučer kroz jutro zvali ljutiti građani kojima su po tko zna koji put već poplavljeni kuća i stan. Među njima su Đurđa i Ivan Crnečki s Gračanske ceste.

– Više od metra vode bilo je u dvorištu, a oko 20 centimetara u kući. Digao se šaht kanalizacije i fekalije su nam preplavile dvorište – ljutila se Đurđa Crnečki. Kaže da je takva situacija već deset godina, a iz Grada ne dobivaju odgovor kad će se kanalizacija u Gračanskoj napokon rekonstruirati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.