zatvoreno

Porezna uprava u centru Zagreba zapečatila lokale

Foto: Dario Sušanj/Twitter
Porezna uprava u centru Zagreba zapečatila lokale
20.02.2013.
u 13:50
Porezna uprava sutra će, doznajemo, priopćenjem izvijestiti o nadzoru fiskalizacije.
Pogledaj originalni članak

Nekoliko lokala na potezu između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Trga bana Jelačića zapečatila je Porezna uprava. 

Zapečaćen je jedan lokal s krumpirićima te jedan u pothodniku Importanne centra. 

Fotografije su objavljene na društvenoj mreži Twitter, a Porezna uprava sutra će, doznajemo, priopćenjem izvijestiti o nadzoru fiskalizacije.

S početkom godine Porezna je uprava, podsjetimo, uvela obvezu izdavanja fiskalnih računa za sve srednje i velike tvrtke koje posluju s gotovinom te kafiće i poduzetnike koji pripremaju hranu. Linićev Zakon o fiskalizaciji donesen je kako bi se stalo na kraj trgovanju ispod žita. Vlada smatra da će država ove godine zbog fiskalizacije uprihoditi 600 milijuna kuna više nego dosad jer vjeruju da tvrtke ne prikazuju sve račune i izbjegavaju plaćanje poreza.

Mnogi obveznici pobunili su se zbog nove vrste nadzora Porezne uprave, a pojedini su već iznašli načine kako izdavanjem starih računa gostima, na primjer, zaobići porez. 

>>Panika na Dolcu: Kumice s placa u raljama fiskalizacije

>>Fiskalne blagajne mogu se kupiti u Konzumu za manje od 2000 kn

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

AU
aurelia
15:06 20.02.2013.

Da se vara na veliko,vara se. Da se ponekad demonstrira sila,demonstrira se. Teško je napraviti reda preko noći , kada su upravo poreznici godinama upravo takav rad tolelirali,ako nisu bili lopovi ,bar su čvrsto držali ljestve. Da li će ovakva pretjerana upotreba zakona izaći na dobro,brzo ćemo vidjeti.

GA
gavran
15:09 20.02.2013.

sad bi bilo vrijeme da Porezna uprava kaze i koliko je to "fiskalizacija" donijela povecanje ubranog harača u siječnju mjesecu. Da vidimo jesu li naplatili vise, isto ili manje nego u siječnju prosle godine.

VI
Vito
14:19 20.02.2013.

Na Branimircu su zatvorili ugostiteljski objekt "mrvica" Navodno konobar nije dao račun, već ga je samo stavio u čašu dok su inspektori jeli i gledali kako drugi posluju. Navodno su mu odredili 50.000 kuna koje mora platiti u roku od tjedan dana. Koliko je meni poznato i do sad su nam stavljali račune u čašu na stolu da ih vjetar ne odnese. Ili pod pepeljaru, ali nikad mi nitko nije gurao račun u ruke