Posao stoljeća:

Posao stoljeća: Prodaje se sto tisuća kvadrata bivše Zagrepčanke

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Posao stoljeća: Prodaje se sto tisuća kvadrata bivše Zagrepčanke
10.02.2012.
u 21:48
Megaparcela je omča Zagrebačkog holdinga koji predlaže da se tamo grade stanovi, hoteli...
Pogledaj originalni članak

Više od sto tisuća četvornih metara nekadašnje tvornice Zagrepčanka traži investitora. Zagrebački holding, kako smo prije najavili, napokon je objavio javni poziv ponuđačima za iskazivanje interesa za kupnju ili – poslovnu suradnju za nekretninu koja je godinama omča oko vrata ovom gradskom divu.

 Kvalitetni stanovi

Poziv je otvoren do 30. travnja, a potencijalnim ulagačima Holding lokaciju u Heinzelovoj nudi kao pogodnu za: kulturno-zabavne centre, hotel srednje kategorije, dom za umirovljenike, stambene i poslovne prostore, ali i shopping zonu, i to ne bilo kakvu, nego sugeriraju “lifestyle trgovački centar koji bi obuhvaćao kako ponudu prestižnih, renomiranih butika tako i ponudu općepoznatih trgovačkih marki”. Takav potez, objašnjavaju u studiji lokacije, od prostora nekadašnje mesne industrije stvorio bi budimpeštanski Mom Park (shopping zona). Kad je o poslovnim prostorima riječ, plasiraju podatak o manje više stabilnim cijenama takvih kvadrata u metropoli te nedostatak ureda visoke kvalitete, što bi dakako mogla ponuditi Zagrepčanka. Isti ton je i kad je riječ o stambenim kvadratima te zaključak da Zagrebu nedostaje visoko kvalitetnih stanova, za što je ova lokacija idealna. Kao i za hotel.

 – Kao gospodarsko središte zemlje Zagreb je u stanju privući rastući protok poslovnih putnika – poručuju iz Zagrebačkoga holdinga koji je vlasnikom Zagrepčanke postao 2007. kupivši ga od gradske vlasti. Ideju o kupnji, šest godina prije, podsjetimo dao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je 2001. tvornici u stečaju iskeširao 118 milijuna kuna. Holding je to zemljište stajalo 251 milijun, a IGH nikad nije kupio idealnu polovicu za nekoć najavljivanih 328 milijuna kuna. Otad se 2008. nakon šampanjca i fotografije koja je ovjekovječila, kako je nazivan, posao stoljeća, Zagrepčankom uglavnom “šutka”. Politička nadmudrivanja, spašavanja proračuna dio su cijelog spektakla, a javni poziv je prvi konkretan potez.

 Ima li zainteresiranih?

 Iz Holdinga će napomenuti da je riječ o pozivu za iskazivanje interesa, a ne prodaji jer se Zagrepčanke ne žele olako riješiti nego dobiti najbolje sadržaje. Kao dodatni motiv iz te će tvrtke zainteresiranima napomenuti i da smo na pragu EU.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

ST
Strasbourg
22:16 10.02.2012.

..........................sve receno, zbog toga Njemacka policija iztrazuje Bandica i Holding!!!......................Koliko su zakinuti njemacki investitori,to jos nije rasvijetljeno................Pa onda YOSIPOVICU pojasni javnosti sta je rekle Angela Merkel na Vase pitanje \"Zasto njemci ne ulazu u Hrvatsku\" ? Merkel ....Zbog osnovnih garancija, nemamo povjerenje ulagati u hrvatsku privredu....Jeli tako YOSIPOVICU!!

ST
Strasbourg
22:21 10.02.2012.

..............Nije potrebno o tome komentirati, knjiga \"Usporedna vlast\" Domagoja Margetica sve govori, govori o kriminali, korupciji, Milanu Bandicu, Holdingu, naravno govori i o njemackim investitorima................Zasto se ta katastrofa da je tako nazovemo, kako kaze mnhenski sud \"i nama nije jasno\" _________________________________________________________ Osnove ilustracije, Oštećeni njemački investitori Istragu protiv Milana Bandića vode dvojica visokih krim inspektora Stefan Reiser i Mathias Muller, a jedan od glavnih svjedoka protiv Bandića je Ivan Radošević, zbog čijeg zakonsko prava vlasništva Grad Zagreb i Zagrebački hoding nisu do danas mogli uknjižiti svoje „pravo vlasništva“ nad nezakonito stečenim nekretninama u Zagrebu, u Heinzelovoj ulici 66, na zemljištu i nekretninama bivše Zagrepčanke

ST
Strasbourg
22:36 10.02.2012.

nidza Ostavi se provokacija? Danas je predsjednik JOSIPOVIC spomenuo pitanje ACTA-e, pa budimo koliko toliko pristojni na forumu uz istinske dokaze?!