U spomen na Vukovar

Pravaši prosvjedovali u podne pred Veleposlanstvom Srbije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hsp
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hsp
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hsp
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
hsp
17.11.2011.
u 09:12
Prosvjedujemo protiv 44 optužnice hrvatskih branitelja koji dolaze iz Srbije, slanja novih optužnica temeljnih na iskazima danim u logorima, neprocesuiranju odgovornih za logore u Srbiji, istaknuli su pravaši
Pogledaj originalni članak

Stotinjak članova HSP dr Ante Starčević i Hrvatske čiste stranke prava prosvjedovalo je u podne ispred Veleposlanstva Republike Srbije na Pantovčaku zbog, kako ističu, neiskrene politike te države prema Hrvatskoj.

– Da bi žrtva oprostila, isprika mora biti iskrena. No sve što Srbija čini jest samo deklarativnog karaktera – ocijenio je predsjednik odbora za informiranje za 1. izbornu jedinicu Smiljan Tomašević.

Ističe da je prosvjed usmjeren protiv 44 optužnice hrvatskih branitelja koji dolaze iz Srbije, slanja novih optužnica temeljnih na iskazima danim u logorima, neprocesuiranju odgovornih za logore u Srbiji te nebrojena silovanja hrvatskih žena, kao i zbog činjenice da ta država ništa nije učinila da se pronađu tijela više od 500 žrtava koje su ubili srpski agresori na području Vukovara.

– Prosvjed će biti miran i prije svega u spomen na žrtve Vukovara zbog čega ćemo pred Veleposlanstvom zapaliti i svijeće – objasnio je Tomašević.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PI
prava istina
09:38 17.11.2011.

Ma šta imaju prosvjedovati?! Neka se to već jednom razriješi, naravno sa obje strane. Negdje treba početi. Sad naši, pa malo njihovi. Ovog svega nam je dosta. Zločin je zločin i nema oprosta.

Avatar Kairosa
Kairosa
20:43 18.11.2011.

Ovo je besmisleno skroz

BO
boeing777
03:16 20.11.2011.

ne smiju se ovakve vjesti staviti na naslovnicu, jer će šefica podivljat...