Zbog dogovora HSS-a i HDZ-a

Prepucavanja županijskih stranaka ne prestaju: 'Odgmiži, lažove podli, bivši predsjedniku mladeži HDZ-a'

Foto: PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Krešo Beljak
30.07.2021.
u 15:13
Županijski Fokus tako je na svojoj Facebook stranici optužio HSS da se prodao HDZ-u i tako izdao svoje koallicijske partnere iz SDP-a, a čelnik HSS-a Krešo Beljak nije im ostao dužan.
Pogledaj originalni članak

Nastavljaju se nizati reakcije na informaciju da je, barem na razini Zagrebačke županije, došlo do sporazuma između HSS-a i HDZ-a te da će kandidat za predsjednicu Županijske skupštine Zagrebačke županije, čije je treća konstituirajuća sjednica zakazana za utorak, biti HSS-ova županijska čelnica Martina Glavnović. Obračun između stranaka uključenih u cijelu priču – HSS-a, Fokusa koji je također htio poziciju predsjednika Skupštine, te SDP-a koji je donedavno bio koalicijski partner ove prve stranke, sve je intenzivniji, a preselio se i na društvene mreže.

Županijski Fokus tako je na svojoj Facebook stranici optužio HSS da se prodao HDZ-u i tako izdao svoje koallicijske partnere iz SDP-a.

- Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku FOKUS zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju – kažu u Fokusu podsjevši da su na lokalne izbore u svibnju izašli samostalno, dok je HSS ušao u Skupštinu "kao standardni priljepak SDP-a".

- Beljakov HSS u Samoboru tijekom kampanje optuživao je FOKUS da je projekt HDZ-a, a sada se ispostavilo kako je kukavičje jaje upravo on, koji osigurava HDZ-u ruke koje im fale. Žalosno u što se pretvorio HSS, jednom velika i snažna stranka – nastavljaju.

 

No, HSS-ovci im nisu ostali dužni, pa je Krešo Beljak, prvi čovjek HSS-a, napao predsjednika županijske organizacije Fokusa Daria Zurovca, gradonačelnika Svete Nedelje.

- Loleku i Boleku, najprije reci tko ti je dao novac za stranačku kampanju, a onda ću možda komentirati tvoje izljeve. Smiješan si lažove podli, ali to je tvoja stvar. Vrijeme će pokazati tko je kome na prodaju, tko se kome prodao, a tko nije niti neće. Ja sigurno i dokazano na prodaju nisam, ma koliko lažljivi klaunovi i bijednici poput tebe pričali i davali izjave protiv mene. Mirno spavam i nisam u strahu da će me reketariti i "voziti u prtljažniku" sumnjivi stranački donatori i "mecene".

A sad odgmiži, bivši predsjedniče mladeži HDZ-a, zajedno sa svojim bivšim HNS-ovcem i ostalim otpadom iz svih stranaka koje ste skupili u jednokratnu prevaru zvanu Fokus – piše Beljak na svom Facebook "pageu".

 

U ovaj javni spor uključio se i Mihael Zmajlović, predsjednik županijskog SDP-a, doduše ne preko Facebooka, već službenim priopćenjem.

- SDP je spreman podržati svaki prijedlog za izbor predsjednika ili predsjednice Skupštine na konstituirajućoj sjednici koji ne podrazumijeva suradnju sa HDZ-om. Mislili smo da je ono što je napravio HNS kad je pretrčao HDZ-u vrh političkog licemjera, ali HSS sada pokazuje da je još gori od HNS-a. Jasno je kud to sve vodi, pa ću su se usuditi unaprijed izraziti sućut svim HSS-ovim biračima – izjavio je Mihael Zmajlović, dodavši da je većina u Skupštini moguća i bez HDZ-a.

Sve je, podsjetimo, krenulo sredinom tjedna, kad je u javnost došla informacija da će se HSS pridružiti vladajućoj većini Skupštine koju čine i vijećnici HDZ-a te zastupnici Nezavisne liste Stjepana Kožića i stranke Milana Bandića a oporbu će činiti preostalih devet skupštinara iz redova SDP-a, šestero zastupnika Fokusa, njih pet iz Domovinskog pokreta te dvoje iz županijskog Mosta. Krešo Beljak tada je oštro demantirao navode da je HSS promijenio stranu, te objasnio da je do dogovora došlo mimo njega, te da on ne može zabranilit lokalnim ograncima da surađuju s HDZ-om. U cijelu priču upleo se i Fokus, koji je razgovarao i sa HDZ-om i SDP-om, tražeći da njihov čovjek bude predsjednik Skupštine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

MD
mala_domejana
15:29 30.07.2021.

HSS? HSS je bio stranka od 1904. kad su je osnovali Stjepan i Antun Radić i potrajao je još za života Josipa Pankretića. Od tada (1998.) pa do danas je leglo karijerista koji koriste svoje položaje kako bi se bogatili na račun nekadašnje slave imena HSS.

PI
Pišmevrit
16:17 30.07.2021.

Zar se itko usudio pomisliti da se kreso nece prodati? Pa to je on, oduvijek je takav, zasto bi itko pomislio da u njemu ima zrnce postenja?

FM
fmica
19:25 30.07.2021.

sunce je žuto a krešo je blaupunkt......