HDZ Katarina Fuček kaže da bi GUP bio zabranjen i bez akcije građana

Privatnik uz 60 urbanista

Foto: import
Privatnik uz 60 urbanista
19.07.2007.
u 01:04
Pogledaj originalni članak

Otkako je inspekcija zabranila GUP u verziji kakva se danas kanila dati vijećnicima na glasovanje, o dva dana drame izjasnili su se jučer i gradski hadezeovci.

– GUP izlazi iz okvira najavljenih promjena i HDZ neće glasovati za prihvaćanje ovakvih amandmana. Oni moraju ponovno na javnu raspravu – rekla je Katarina Fuček, zastupnica HDZ-a i zamjenica predsjednice Skupštine.

Na novinarsko pitanje zašto onda HDZ nije podnio prijavu Ministarstvu okoliša o nelegalnosti procedure donošenja GUP-a, nego reagira post festum, Katarina Fuček tvrdi da bi ministarstvo reagiralo na bilo čiju prijavu jer je njegova dužnost da u cijeloj Hrvatskoj kontrolira glavni dokument koji donosi urbana pravila.

Tako Katarina Fuček ne smatra previše važnom činjenicu da je Zelena akcija inspekciji prijavila nepravilnosti u proceduri. Mario Zubović rekao je da HDZ ne želi opstruirati donošenje izmjena i dopuna GUP-a, nego želi da se u Zagrebu gradi kvalitetno, jer ekipa koja danas upravlja gradom nije u stanju odgovoriti na potrebe grada.

Haeselesovac Josip Kereta me može se dovoljno načuditi zašto je izrada izmjena i dopuna GUP-a povjerena privatnoj tvrtki, kada je u gradskim tijelima zaposleno 60 urbanista.

Pogledajte na vecernji.hr