plac patrola

Probajte nešto novo 
– slatke jabuke uz pečeno meso i mlince

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Probajte nešto novo 
– slatke jabuke uz pečeno meso i mlince
11.04.2013.
u 17:00
Uz glavno jelo umirovljenica Mira Cerčić priprema i miješanu salatu
Pogledaj originalni članak

Kada ima slobodnog vremena, umirovljenica Mira Cerčić najviše voli otići na tržnicu u središtu grada

Sastojci (za dvije osobe)

600 grama purećih krila – 18 kn

250 grama mlinaca – 8 kn

2 dcl bijelog vina – 5 kn

3 svežnja mladog luka – 10 kn

200 grama rajčice – 3 kn

250 grama paprike – 4 kn

2 jabuke – 5 kn

1 žličica meda

sol

ulje

Cijena namirnica (za dvije osobe) – 53 kune

Postupak:

Pripremite meso tako da ga dobro natrljate solju, puretina upija puno soli. Meso polijte vinom i ostavite tako najmanje dva sata. Meso namažite medom, posložite u nauljenu zemljanu posudu te ulijte malo vode i vina. Uz pureća krilca stavite i dvije cijele jabuke, posudu poklopite i stavite u pećnicu na 200° Celzijevih stupnjeva. Nakon otprilike sat i pol pečenja otklopite posudu i meso još malo pecite kako bi porumenilo.

U međuvremenu mlince pofurite u blago posoljenoj vodi i ostavite u cjedilu na pari poklopljene nekoliko minuta. Zatim ih stavite u posudu s mesom.

Uz glavno jelo umirovljenica Mira Cerčić priprema i miješanu salatu. Izreže mladi luk, papriku, rajčicu, sve zajedno pomiješa te začini maslinovim uljem, solju i paprom, a nasjecka i malo peršina.

>>Meso uz blitvu na lešo - dobar obrok za zadnje hladne dane

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.