Choxa – Coffee and sweets

Probali smo slasticu koja je ubrzo postala viralni hit: Prava čarolija događa se tijekom serviranja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Slastičarna Choxa
08.01.2025.
u 08:00
Savršen su i rođendanski poklon jer se mogu upotpuniti i omiljenim čokoladicama poput Kinder Buena, Marsa ili Twixa, koje su i najtraženije. Nedavno smo zaprimili narudžbu od roditelja koji su htjeli svoju kćer iznenaditi za rođendan, sastavili su i čestitku koju smo ubacili u kutijicu, a na adresu poslali u točno određeno vrijeme. To nas je nekako dirnulo, jer baš smo tako zamišljali ovaj biznis, kaže Maria Magdalena Gilja
Pogledaj originalni članak

Za pripremu jedne potrebne su tek dvije-tri minute, a prava čarolija događa se tijekom serviranja. Biskvit se, naime, omota u obruč, prelijeva se čokolada, slažu se dodatci. Potom se obruč diže, a čokolada se prelijeva na sve strane. Tortice su to koje odnedavno možete pronaći u Ilici 135, u neposrednoj blizini tramvajske stanice Slovenska, gdje je otvorena Choxa – Coffee and sweets. Njihove nesvakidašnje slastice ubrzo su postale veliki hit među Zagrepčanima, obilaze ih i popularni TikTokeri, stoga nismo mogli odoljeti, a da ih i sami ne kušamo te se uvjerimo po čemu su toliko posebne.

– Slastičarnica je nastala kao svojevrsna ekstenzija obiteljskog biznisa. Bavimo se proizvodnjom vruće čokolade i željeli smo na neki način proširiti ponudu, ali i krug naših klijenata i tako je nastala ideja za otvaranjem lokala. Lokacija nas je privukla jer u ovom dijelu grada slastičarnice ne postoje, a ima potencijala jer je nedaleko od centra – govori voditeljica Maria Magdalena Gilja. Nađete li se u prolazu, na prvi pogled privući će vas šareni interijer koji je zasigurno unio dašak osvježenja u taj pomalo zapušteni dio Ilice, a već na samom ulazu osjećat ćete se, kako im često govore posjetitelji, kao da ste zakoračili u neku od popularnih londonskih slastičarnica.

– Nismo se željeli previše reklamirati niti smo imali službeni dan otvorenja već smo jednostavno počeli s radom jer smo htjeli vidjeti kako će kupci reagirati. Osim konzumacije u lokalu nudimo i dostave preko aplikacije Wolt, gdje nas je većina i primijetila, a moram priznati da smo dosad jako zadovoljni, reakcije su stvarno odlične – kaže Maria Magdalena. Njihove se tortice, koje se sastoje od čokoladnog biskvita, preljeva i posipa, rade na licu mjesta, prema željama kupaca koji, među ostalim, mogu birati i žele li preljev od tople ili hladne čokolade. Takozvana baza stoji četiri eura, a dodate li 50 centi obogatiti je možete, primjerice, keksima Plazma, Oreo, Kit Kat ili Jaffa. Toliko koštaju i orašasti plodovi, a najpopularnije kombinacije, dodaju, one su čokolade i lješnjaka, badema ili pak kokosa.

– Savršen su i rođendanski poklon jer se mogu upotpuniti i omiljenim čokoladicama poput Kinder Buena, Marsa ili Twixa, koje su i najtraženije. Nedavno smo zaprimili narudžbu od roditelja koji su htjeli svoju kćer iznenaditi za rođendan, sastavili su i čestitku koju smo ubacili u kutijicu, a na adresu poslali u točno određeno vrijeme. To nas je nekako dirnulo, jer baš smo tako zamišljali ovaj biznis – kaže Maria Magdalena. U izboru smo bili neodlučni pa su nam preporučili jednu od najpopularnijih tortica, onu od bijele čokolade, preljeva od lješnjaka te s dodatkom Snickers čokoladice, a malo je reći da nas je oduševila. Iako izgleda kao prava čokoladna bomba, iznenadio nas je balans laganog biskvita i čokolade koja nije preslatka, a kojoj blago gorkasti "after taste" daju mljeveni lješnjaci.

Poželite li ondje prije slatkog pojesti i nešto slano, konkretnije, u ponudi je i panini-sendvič od šunke i sira koji stoji 3,70 eura, a dodate li 20 centi guštati možete i u varijanti s buđolom. Osim torticama, zasladiti se možete, primjerice, i cheesecakeom koji u kombinaciji s vrućom čokoladom ili pak s preljevom od šumskog voća, stoji 4,20 eura. Popularan je ondje i milkshake koji nude s okusima jagode, čokolade i banane, cijena mu je 4,50 eura, a za istu cijenu guštati možete u popularnoj kombinaciji jagoda i čokolade. Pronaći će se ondje ponešto za svakoga, jer su u suradnji s tvrtkom Steviq Life osmislili i slastice bez šećera, idealne za dijabetičare, ali i sportaše, a koje ne sadrže ni gluten.

– Ideja je bila da ovo bude i mjesto na koje će dolaziti obitelji s djecom, ali i djeca sama – ističe. Uz nešto slatko počastiti se možete i šalicom cappuccina koja stoji 2,70 eura, bijelu kavu platit ćete 2,50, a za 50 centi više u ponudi su i matcha latte te šalica tople čokolade, koje nude i s dodatkom...

– Naše tople čokolade kombinirali smo s novim okusima. Tako se samo kod nas može probati smeđa čokolada s rumom, a bijela s ginom, to su naše "pijane čokolade" – ističu na svojoj stranici na Facebooku. Želja im je, kaže, u metropoli otvoriti i još koji lokal, no prema trenutačnim planovima prva na listi naći će se Istra, a u planu je i širenje ponude. – Naše čokolade idealne su za bojenje pa u ponudi, uz bijelu i tamnu čokoladu, imamo i šarene varijante, rozu i plavu – dodaje Maria Magdalena. Choxu možete posjetiti ponedjeljkom i petkom od 10 do 20 sati, četvrtkom otvaraju sat ranije, utorkom rade do 14, a subotom od 12 do 20 sati, dok su nedjeljom i srijedom zatvoreni.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neugodan
neugodan
10:54 08.01.2025.

Snobizam posvuda. Ocito se ipak ima viska para.