Dugo Selo

Projekt Cargo centra nije mrtav. Samo se čeka odgovor države

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Projekt Cargo centra nije mrtav. Samo se čeka odgovor države
13.06.2013.
u 16:00
Stipo Velić (HDZ, HSS, HSP AS), donedavni zamjenik gradonačelnika koji je radio volonterski, preuzeo je Dugo Selo
Pogledaj originalni članak

Stipo Velić iz HDZ-a, koji je bio zamjenik donedavnog gradonačelnika Dugog Sela Vlade Kruhaka i radio volonterski – koliko je stigao s obzirom na mjesto ravnatelja uprave za drvnu industriju Ministarstva regionalnoga razvoja i šumarstva – 2. lipnja, nakon što je pobijedio protivnika iz redova SDP-a Stjepana Štefinovca sa 57,43 posto glasova, postao je gradonačelnik te zamijenio mjesto s Kruhakom.

Mandat na mirovanje

Svoj je mandat u Ministarstvu stavio u mirovanje te nastavio projekte koje je započeo njegov prethodnik.

– Radit ću na onome što sam najavio, a to je pokretanje industrijske zone. U jednom dijelu već se gradi pogon za proizvodnju bučina ulja, a i Dalekovod planira cijeli kompleks preseliti ovamo – kaže Velić te dodaje da će intenzivno pregovarati s državom o pitanju Cargo centra za prijevoz robe. Projekt, koji je star nekoliko godina, stoji zbog neriješenih problema sa zemljištem.

– Grad posjeduje deset hektara, dok je ostalih 70 u vlasništvu države te je u procesu povrata gradu – kaže Velić. Završit će i sustav kanalizacije, projekt vrijedan 94 milijuna kuna, kojim će biti pokriveno više od 90 posto područja. Također, kako bi smanjio promet na preopterećenoj glavnoj ulici, sagradit će južnu i sjevernu obilaznicu.

Novac iz Europske unije

Nastojat će povući i novac iz fondova EU ne računajući na proračun od 45 milijuna kuna koji je, kaže Velić, premalen za velike zahvate.

– Rekonstruirat ćemo bivši Dom Hrvatske vojske i pretvoriti ga u kulturni centar s velikom dvoranom. Izrada projekta vrijednog deset milijuna kuna je u tijeku. U centru ćemo napraviti novi trg s podzemnom garažom i pješačkom zonom, preurediti nekadašnji dom zdravlja u knjižnicu – nabrojio je Velić te dodao da ideja ima mnogo, a na Europskoj je uniji da ih prihvati.

>>Propali javni radovi i zarada od 2.500 kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.