Za više radosti

Prvi dan optimizma kreće iz Hrvatske

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Prvi dan optimizma kreće iz Hrvatske
27.01.2012.
u 13:53
Kada sam čuo da su Hrvati četvrta najpesimističnija nacija svijeta, morao sam nešto poduzeti. Povezali smo se sa starijom braćom Rusima i Kanađanima, da nas povedu u zajednicu optimizma, ističu organizatori
Pogledaj originalni članak

Biti optimist u današnjim vremenima graniči s ludilom, no to je nije pokolebalo Sinišu Cmrka da pokrene prvi Svjetski dan optimizma, koji bi se trebao obilježavati svakog 15. rujna. Uz potporu grada Zagreba i gradonačelnika Bandića, brojnih sponzora i prijateljskih država Kanade i Rusije i njihovih konzularnih predstavnika, Cmrk je danas u HDLU predstavio globalnu inicijativu preuzimanja svijeta optimizmom.

– Kada sam čuo da su Hrvati četvrta najpesimističnija nacija svijeta, morao sam nešto poduzeti. Povezali smo se sa starijom braćom Rusima i Kanađanima, da nas povedu u zajednicu optimizma. Povezani smo 45. paralelom, najidealnijim područjem za život, i to čini krug optimizma – entuzijastično je objasnio Cmrk.

Poruka nade u bolje sutra svoj će finale doživjeti u rujnu, kada će u šest hrvatskih gradova biti organizirana prigodna glazbena događanja.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.