GRABEŽLJIVICE

Prvo maksimirsko jezero postaje uzgajalište piranji: 'Ljudima je strogo zabranjen ulazak'

Foto: ZOO Zagreb
Foto: ZOO Zagreb
Foto: ZOO Zagreb
01.04.2022.
u 11:26
U hranjenju će posjetitelji sudjelovati na vlastitu odgovornost
Pogledaj originalni članak

Nakon čišćenja i uređenja, Prvo maksimirsko jezero dobiva novu funkciju. Prenamijenit će se, naime, u uzgajalište piranja, kako javljaju iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

- Kako bismo doprinijeli povećenju populacije tih riba u europskim zoološkim vrtovima i akvarijima, započinjemo s njihovim uzgojem. Zahvaljujući ovoj inicijativi jezero koje do sada nije imalo nikakvu osobitu svrhu i isključivo je nakupljalo mulj, postaje jedinstven europski rezervat južnoameričkih riba oštrih zuba. Budući da su piranje izrazito proždrljive ribe grabežljivice, ljudima je strogo zabranjen ulazak u jezero - kažu iz ZOO-a.

Posjetitelji koji izbliza žele vidjeti kako izgleda zubalo piranje, dodaju, u pristaništu čamaca moći će dobiti komadiće mesa za hranjenje riba.

- U hranjenju će sudjelovati na vlastitu odgovornost. Molimo ih pritom da meso bacaju uvis jer približavanje ruku vodi može biti opasno - navode iz ZOO-a.

Riječ je, naravno, o prvoapriliskoj šali.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TM
trade_mark
11:51 01.04.2022.

...a po zimi će ubacivati radijatore u jezero da se voda grije.

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
13:12 01.04.2022.

Aprililililili

IG
igorl
11:47 01.04.2022.

Dobar, dobar.