Sigurnost sa ZET-om

Putnici bez teških ozljeda na odštetu ne mogu računati

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
Putnici bez teških ozljeda na odštetu ne mogu računati
12.01.2013.
u 14:26
Bez prava - Nemaju li unesrećeni iz sudara tramvaja trzajnih ozljeda vrata, sumnjamo da će biti odšteta - kažu osiguravatelji.
Pogledaj originalni članak

Iako Zagrebački holding godišnje osiguravateljskoj kući plaća 600 tisuća kuna za osiguranje putnika, njih 19, koji su ozlijeđeni u sudaru dvaju tramvaja u četvrtak u Maksimirskoj, čini se, neće moći računati na odštetu, jer među njima nema teško ozlijeđenih.

– U takvim situacijama šteta se rijetko isplaćuje, naročito jer su putnici odmah primljeni u bolnicu, gdje su pregledani. Ako nema trzajne ozljede vrata, zbog koje se najčešće plaća osiguranje, sumnjam da će biti isplaćenih odšteta - kazali su iz jedne osiguravateljske kuće.

Što nam ide u prilog

U ZET-u to nisu mogli komentirati, objasnivši da ozljede procjenjuju same osiguravateljske kuće. No, tvrde da su u spomenutu godišnju cijenu osiguranja uključeni svi putnici.

– To se odnosi i na one koji ne kupe i ne očitaju svoju kartu u tramvaju ili autobusu. Svi su putnici ZET-a osigurani od posljedica nesretnoga slučaja. Osiguravajuće kuće u posljednje vrijeme sve intenzivnije traže potvrdu ZET-a o registraciji putnika pri ulasku u vozilo, što oštećenom putniku ide u prilog kada dokazuje da je bio u vozilu - kaže glasnogovornik ZET-a Tomslav Jurić. U ZET-u ne znaju koliko je putnika dosad tražilo odštetu.

Od slučaja do slučaja

– S obzirom na to da odštetne zahtjeve rješava osiguranje, kao i visinu odšteta od slučaja do slučaja, nemamo informaciju o broju realiziranih zahtjeva i iznosa isplaćenih šteta - dodao je Jurić.

>>FOTO \'Svi smo bili u šoku, ali pohitali smo u pomoć putnicima\'

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CH
chemica
15:01 12.01.2013.

Dobar odvjetnik može riješiti svaki problem. Samo slušajte ove iz osiguranja. Njima je "vaš" interes na prvom mjestu.

TH
than
17:25 12.01.2013.

A, ako i imaju ozbiljnu ozljedu, onda krece sudjenje s njima. Neka pripreme bar jedno 10 000 kuna samo za raznorazne vjestake i to samo za prvih 5 godina sudjenja. Nakon toga neka se pripreme za zalbu i nadaju se da ce dovoljno pozivjeti da dozive 'pravdu'...

DU
Deleted user
21:13 12.01.2013.

Ovo je čista propaganda. I Članak nije potpisan s razlogom. Svi putnici sa kupljenom kartom imaju pravo na osiguranje. Vrlo vjerojatno će ovaj komentar moderator izbrsati, ali svako malo ga napišite vi koji ga stignete pročitati....