HEP

Računi za struju naglo su porasli jer se računaju po lanjskoj zimi

Foto: PIXSELL
Računi za struju naglo su porasli jer se računaju po lanjskoj zimi
10.01.2011.
u 17:02
Akontacija, koja se šalje kupcima, izračunava se na temelju potrošnje pojedinog kupca iz istoga prošlogodišnjeg razdoblja
Pogledaj originalni članak

Dvostruko, pa i trostruko veće cijene za električnu energiju zbunile su i iznervirale mnoge građane koji su se obratili Večernjem listu. U HEP-u su objasnili zašto potrošačima dolaze nagle velike razlike u računima.

– Akontacija koja se šalje kupcima izračunava se na temelju potrošnje pojedinog kupca iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Na primjer šestomjesečne akontacije za vremensko razdoblje od prosinca 2010. do svibnja 2011. godine, imaju osnovicu za obračun potrošnje u razdoblju od prosinca 2009. do svibnja 2010. godine.

Kako potrošnja u različitim razdobljima godine može biti različita? Na primjer, zimsko razdoblje može imati bitno veću potrošnju u onim krajevima gdje se kupci griju na električnu energiju. Prelaskom na zimske akontacije dođe do nagle promjene iznosa za one koji više troše zimi što neke kupce može zbuniti – poručili su iz HEP-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

DJ
dado jesam
04:42 21.01.2011.

normalno da banda iz HEP-a treba lova....mora se nadoknaditi sve makinacije kaj su radili...i preko čijih leđa..naših....e sada narode,otvori novčanike i plačaj..ak imaš još kaj love....

GO
gondor
20:40 10.01.2011.

U cemu je problem ?! Svaki mjesec prijavite stanje brojila na http://ocitanja.hep.hr/ Napravite probni obracun i uplatite koliko je potroseno.

PI
piccolo
18:38 10.01.2011.

wotan jel imamo periku ?