Borba

Radio na kiosku, opljačkali ga i istukli pa dobio i otkaz

Foto: Jakov Novak
Radio na kiosku, opljačkali ga i istukli pa dobio i otkaz
30.05.2013.
u 11:10
Potez države protiv vlasnika tvrtke koja drži tobacco kioske državni inspektorat podnio je 11 prijava prekršajnom sudu
Pogledaj originalni članak

Milo Radulović, koji je radio u kiosku Tobacco u Prilazu Baruna Filipovića, u ožujku je tijekom pljačke pretučen – slomljena su mu dva rebra te je dobio potres mozga. Pljačku i napad prijavio je policiji, a poslodavac mu je nakon toga – dao otkaz.

Prijetio im i smrću

Slučaj Mile Radulovića potaknuo je dvadesetak sadašnjih i bivših zaposlenika tvrtke Sinovi groma d.o.o., koja je vlasnik Tobacco kioska u Zagrebu, da se oglase i organiziraju u inicijativi Glas obespravljenih.

 – Cilj je inicijative zaštita radničkih prava te pružanje pravne i druge pomoći radnicima u tim kioscima – objašnjava Dragutin Curk, jedan od bivših zaposlenika uključenih u inicijativu.

Curk je podnio tužbu protiv Antona Glasnovića, supruga vlasnice tvrtke Željke Glasnović, zbog, kako kaže, prijetnji smrću nakon što je tražio punu isplatu plaće.

U ožujku sedam pljački

– Kolege su izračunali da je u ožujku bilo sedam razbojstava, no Glasnović je tražio od radnika da se policija ne zove, a štetu je nadoknađivao oduzimanjem od njihovih plaća – napominje Radulović. Dodaje kako je za njih radio devet mjeseci, većinu vremena neprijavljen. – Nekoliko me puta prijavio pa odjavio bez mog znanja. Tako me prijavio tri dana prije pljačke, a odjavio tri dana nakon. Nemam zdravstveno, ne mogu se liječiti – ističe Radulović.

Neregularno radno vrijeme bez dana odmora, prijetnje i neisplata plaće samo su dio optužbi koju su iznijeli članovi inicijative. Do vlasnice nismo mogli doći, a nepoznati muškarac koji se javio na njen telefon zaprijetio je tužbom. Iz inicijative tvrde kako je protiv tvrtke podneseno više od 50 prijava Državnom inspektoratu. Iz inspektorata su rekli kako su protiv tvrtke Sinovi groma d.o.o. primili 15, a podnijeli ukupno 11 optužnih prijedloga Prekršajnom sudu.

>>'Poštovani provalnici. Novac i cigarete ne držimo u lokalu'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.