sukob

Radnici prijete tužbom jer im nisu isplaćene jubilarne nagrade

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Radnici prijete tužbom jer im nisu isplaćene jubilarne nagrade
05.01.2013.
u 22:28
Iz uprave Holdinga poručuju da su u skladu s racionalizacijom troškova donijeli odluku o smanjenju troškova osoblja
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Zagrebački holding najavio otkazivanje kolektivnog ugovora, sindikati Holdinga uzvratili su najavom tužbe jer im još nisu isplaćene jubilarne nagrade za 2012. godinu.

– Uopće mi nije jasno zašto nam nisu isplaćivali malo pomalo ako nisu imali za odjednom dati. To su prava koja su nam zagarantirana kolektivnim ugovorom – kaže Neven P., radnik ZET-a koji je trebao dobiti oko 5200 kuna jubilarne nagrade.

Prema njegovim riječima jučer je većina zaposlenika ZET-a potpisivala pristanak da se tuži Zagrebački Holding.

– Ako i raskinu kolektivni ugovor, on je tako složen da će vrijediti još sljedećih šest mjeseci, a mi ćemo se onda sudskim putem ići boriti da vrijedi i dulje od šest mjeseci ili da se sklopi novi kolektivni ugovor koji će zadovoljavati obje strane – kaže Darko Kleinberger, šef koalicije sindikata.

Iz uprave Holdinga poručuju kako se nadaju da do tužbe neće doći, te da će se radnicima isplatiti neoporezivi dio jubilarnih nagrada.

– A to je za deset godina 1500 kuna, za 15 godina 2000 kuna, za 20 godina 2500, za 25 godina 3000 i za 40 godina rada 5000 kuna – objašnjava glasnogovornik Dušan Viro koji je napomenuo da je uprava u skladu s racionalizacijom troškova donijela odluku kako je nužno smanjiti i troškove osoblja.

>> Sindikati traže manja prava i upravi, a ne samo sebi

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
23:03 05.01.2013.

Na pogresnom ste mjestu... Niste ravnatelji HMZO ili HZZO ... tam se djele velike pare... Za jedne ima za druge sipak...

BE
bernardica2
23:12 05.01.2013.

judi moji..gledan jude djelatnike..od radnik..i niko ..niti fleku..na odijelu..svi cisti i nevini..

OB
-obrisani-
22:35 05.01.2013.

Sve je to Bandićevo djelo. Da su ovi iz Holdinga i Gradske uprave ikad iskusili rad kod privatnih poslodavaca, ne bi ovako pričali. Zaštićeni su kao medvjedi. Jeli netko u zatvoru radi pljačke u Vodovodu? Jasno da nije