Suđenje

Radnici tužili Holding i traže da im se isplati 870 tisuća kuna odštete

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Radnici tužili Holding i traže da im se isplati 870 tisuća kuna odštete
14.11.2014.
u 11:30
Djelatnici ZET-a tužili su Zagrebački holding zbog neisplate naknade troškova prijevoza umjesto čega su im dali besplatne godišnje karte za javni prijevoz
Pogledaj originalni članak

Djelatnici ZET-a koji su Zagrebački holding tužili zbog neisplate naknade troškova prijevoza mogli bi dobiti odštetu od 870 tisuća kuna. Tako je, naime, presudio Općinski sud u Zagrebu, a iako je presuda nepravomoćna, u sindikatu ove gradske tvrtke smatraju da je stvar već riješena, ali i da će osim njihovih zaposlenika, za istu stvar Holding tužiti i drugi.

– Mi znamo da će i drugi zaposlenici tvrtki koje su u Holdingu podići tužbe, a neki su to već učinili i sigurno će Holding zbog svega morati plaćati penale – kazali su iz Sindikata ZET-a.

Djelatnici su Holding tužili jer je uprava donijela odluku da se naknada za prijevoz za tri mjeseca, od listopada do prosinca 2013. godine, isplati u iznosu od 70 kuna, a ne kako je kolektivnim ugovorom propisano u iznosu od 360 kuna. Zbog kršenja ugovora sud je i presudio u korist radnika.

– Tuženik (Holding) protivno je kolektivnom ugovoru donio odluku da se isplati dio naknade, koji je i isplaćen, ali i nadalje duguje tuženiku razliku od 290 kuna. Kolektivnim ugovorom propisano je da radnik ima pravo na naknadu troškova u visini stvarnih izdataka, prema cijeni pojedinačne, mjesečne, odnosno godišnje karte – piše u presudi Općinskog suda.

Iz Holdinga samo su kratko komentirali odluku suda, a nisu odgovorili na pitanje tuže li ih još neki radnici i hoće li štetu od oko milijun kuna isplatiti.

– Budući da sudski postupak još nije okončan, ne možemo komentirati nepravomoćnu prvostupanjsku presudu – kazali su iz te gradske tvrtke.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DO
doktorica
08:56 15.11.2014.

treba rasturiti taj Holding,tamo je 90% ljudi po vezama,bez škole,kulture i znanja.Pa dokle?!

DU
Deleted user
01:54 15.11.2014.

Mislili uhljebi da su radnici nepismena stoka pa da će ih preveslati.

TR
Trnjanec
11:37 15.11.2014.

Trebalo bi sve te ljude na neko vrijeme poslati u privatni sektor - pa da vide kako je to živjeti s upola nižim plaćama za ista radna mjesta, bez božićnica, bez regresa, i (naravno) bez naknade za prijevoz.