Preslagivanje u Skupštini

Raspušten gradski HSU, tko od zastupnika ostaje uz Bandića?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Raspušten gradski HSU, tko od zastupnika ostaje uz Bandića?
24.11.2016.
u 11:22
Grgo Jelinić i Vesna Sudar navodno neće mijenjati stranu, no Davorka Vukadin mogla bi se prikloniti HNS-u. Danas imaju sastanak
Pogledaj originalni članak

Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika raspušten je, a troje predstavnika stranke u Skupštini, Grgo Jelinić, Vesna Sudar i Davorka Vukadin, birat će, čini se, strane. Kako neslužbeno doznajemo, Grgo Jelinić i Vesna Sudar stat će uz Milana Bandića s čijim su klubom i dosad radili, te neko vrijeme imali i potpisanu partnersku suradnju iako su u Skupštinu 2013. kao predstavnici svoje stranke ušli zahvaljujući zajedničkoj listi sa SDP-om i HNS-om. Davorka Vukadin, pak, Bandića bi zamijenila HNS-om, i to vrlo vjerojatno formirajući s njima kao članica HSU-a klub. No, o tome, kako doznajemo iz obje stranke, još nema jasna dogovora.

– Točno je da je raspušten gradski odbor. Danas je sastanak, imat ćemo razgovor i kao do sada sve dogovoriti – kazao je šef HSU-a Silvano Hrelja. Na pitanje hoće li podršku u utrci za gradonačelničku poziciju dati Anki Mrak-Taritaš, kako se šuška, Hrelja je odgovorio kako je još rano za takve odluke.

– Činjenica je da podržavamo ono što radi A. Mrak-Taritaš, ali to još ništa ne znači – zaključio je. Prijeđe li itko od članova HSU-a u partnerski odnos s HNS-om, jasno je da će već na proračunu morati podići ruku protiv. Osim ako za suradnju u HSU-u ne budu čekali izglasani proračun i početak iduće godine. •

>> Tko može reći Bandiću da novcem iz grada ne može izigravati djeda Mraza?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RP
rpzagreb
13:33 24.11.2016.

Obzirom na godine i životno iskustvo, zapanjujuće je da su umirovljenici uopće i bili uz najvećeg populistu i demagoga kojeg je Zagreb ikada imao.

DU
Deleted user
12:04 24.11.2016.

Štakori najbolje osjete kada treba napustiti brod koji tone.

DE
demokršćanin
18:14 25.11.2016.

Koje je to umirovljenike zastupao HSU?